BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Diyarbakır bürosu neden kapatıldı?

CHP'nin PKK'nın kararına uyarak seçim bürolarını kapattığı iddiasına genel başkan yardımcıları yanıt verdi.

Abone ol

CHP'nin PKK'nın kararına uyarak Diyarbakır'daki seçim bürolarını kapattığı iddiasına iki genel başkan yardımcısından açıklama geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin büroların güvenlik nedeniyle kapatıldığını belirterek, ''Siz, CHP'nin seçim bürosunun kapalı oluşuna değil, 'bu ülkenin Başbakanı Hakkari programını niye iptal etti' diye soracaksınız" tepkisi gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da karakolların bile neredeyse kepenk indirdiğini ileri sürerek, "AKP önce kendi seçim bürolarının, karakolların, bankaların güvenliğini sağlasın" tepkisi gösterdi.

Tanrıkulu artan operasyonları da eleştirdi, AK Parti'nin ölümlerden medet umduğunu savunarak, "AKP şiddeti tırmandırarak Türkiye'de milliyetçi oyların hesabını yapıyor" iddiasında bulundu.

CHP'nin Diyarbakır bürosunun kapatılmasıyla ilgili ilk açıklama CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu'ndan geldi. "CHP ölümler olmasından üzüntü duymaktadır" diye söze başlayan Tanrıkulu şöyle devam etti:

AKP ŞİDDETTEN MEDET UMUYOR

"CHP sorunların barış içinde uzlaşı içinde çözümünden yanadır. Seçim bildirgesinde de önerilerini ortaya koymuştur. Biz öncelikle Türkiye'de hiçbir yurttaşımızın ölümünü istemiyoruz ve ölümlerin son bulmasını istiyoruz. Bugün gazetelere yansıyan haberlerden de anlaşılıyor ki AKP Türkiye'de ölümlerden medet ummaktadır. AKP şiddeti tırmandırarak Türkiye'de milliyetçi oylara oynayarak oy hesabı içindedir. Buradan AKP'yi uyarıyorum. AKP şiddete son vererek, şiddetten medet ummayarak bu seçim kampanyasını yürütmek durumundadır. Eğer ölümler bu noktaya gelmişse 9 yıldır iktidar olan AKP'nin bu soruna gerçekçi bir çözüm getirmemesinden dolayıdır. Dolayısıyla da AKP'nin bir an önce bu sorunu kutuplaştırmadan, ayrıştırmadan çözmesi gerekiyor."

AKP AHLAKSIZLIK YAPIYOR

CHP'nin Diyarbakır bürosunun kepenk kapatması da Tanrıkulu'na soruldu. Tanrıkulu bu konuda da hükümeti hedef alarak şu açıklamayı yaptı:
"Diyarbakır'da dün itibariyle her taraf neredeyse karakollar bile kepenk indirmiş. Bütün bankalar kepenk indirmiş. AKP önce kendi seçim bürolarının, karakollarının, bankaların güvenliğini sağlasın. Yapılması gereken budur. AKP'nin yapması gereken budur. Bu kameraları da Diyarbakır'a davet ediyorum. Bankaların kepenklerine, karakollara bir baksınlar. Bunun üzerinden CHP'yi vurmaya çalışmak ahlaksızlıktır. AKP'nin de yaptığı budur, ahlaksızlıktır."

BÜROLAR GÜVENLİK NEDENİYLE KAPATILMIŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de büroların güvenlik nedeniyle kapatıldığını söyledi. CHP'nin Ordu ve Giresun mitingleri nedeniyle gittiği Giresun'da soruları yanıtlayan Tekin, ''Eğer orada devlet kendi güvenliğini alamamışsa, siyasi partilerin seçim bürolarının güvenliğini alabilir mi? Arkadaşlarımız, güvenlikten kaynaklı kapattı. Yarın da ne olacağı belli değil'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkari mitingini iptal ettiğini anlatan Tekin, ''Siz, CHP'nin seçim bürosunun kapalı oluşuna değil, 'bu ülkenin Başbakanı Hakkari programını niye iptal etti' diye soracaksınız. Eğer bu ülkenin Başbakanı, kendine güvenip oraya gidemiyorsa, orada siyasi partilerin çalışma imkanı olabilir mi?'' diye konuştu.

CHP'nin BDP'ye desteğinin söz konusu olmadığını vurgulayan ve büronun güvenlik nedeniyle kapalı olduğunu yineleyen Tekin, ''Diyarbakır'da kamu binalarının, bankalar da dahil olmak üzere tamamı kapalıyken 'siz seçim ofisinizi niye açık tutmuyorsunuz' diyenlere, 'devlet nerede' diye sorarlar'' dedi.