BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'a Batum'dan Silivri sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'dan Başbakan Erdoğan'a ilginç soru? Neden onların hakkını savunmadın?

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ÖSYM Başkanı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'yı savunduğunu belirterek, "Silivri'de aynı durumla ilgili suçlananlara neden sahip çıkmamaktadır" ifadesini kullandı.

Batum, yazılı açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun YGS ile ilgili olarak bir bakanın elektronik postayla yeğenine torpil yapılmasını istemesi olayını açıklamasından sonra yaşanan gelişmeleri şaşkınlıkla izlediğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun bir bakan ismi açıklamadığını, ancak Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın kendisinin çıkarak açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Batum, şunları kaydetti:

"Bakan Yazıcı'yı biz Madımak'ta insanları katledenlerin avukatı olarak biliyoruz. Bakan Yazıcı, Kılıçdaroğlu'nun ismini vermemesine rağmen kendisi çıkarak 'bu isim benim' demiştir. Daha da şaşırtıcı olanı ise elektronik postanın kendi adına atılmış sahte olduğunu ifade etmesidir. Sormak istiyorum; bu elektronik posta kimin bilgisayarından kim tarafından atılmıştır? Bu sebepten dolayı bugün Silivri'de 100'den fazla insan yatmaktadır. Bu insanlar, bilgisayar ve telefonlarından kendilerine ait olmayan elektronik postalar atıldı diye suçlanmaktadır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu olayla ilgili ÖSYM Başkanı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'yı savunmaktadır. Silivri'de aynı durumla ilgili suçlananlara neden sahip çıkmamaktadır?"

"İNTERNETE GİRİŞİMİZ İKTİDAR ELİYLE YÖNLENDİRİLECEK"

Batum, 22 Ağustos'ta internete yasal sansür döneminin başlayacağını savunarak, şöyle devam etti:

"Düşünmenin ve ifade etmenini suç olduğu bir ülkede kitap yazmak, hatta kitap yazmayı düşünmek bile suç. Şimdi de internete girişimiz iktidar eliyle yönlendirilecek. Bu faşizan anlayışın CHP olarak karşındayız. Kendi gölgesinden korkan bu iktidar biri hapşırdığında koltuğu sarsılacak sanıyor. Dünyada internet üzerinden örgütlenen halk hareketlerinden korktukları açıkça ortada, fakat korkunun ecele faydası yok. Çünkü bu halk AKP iktidarını düşürmek için şimdiden birbirine kenetlenmiştir."