BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,07
HABER /  GÜNCEL

Kocasının yanında zorla fuhuş yaptırmışlar!

Adana’da, Suriyeli 25 yaşındaki 2 çocuk annesi Hanen A.’ya fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 49 yaşındaki Alaaddin T. ile 57 yaşındaki Sündüs M. fuhuşa teşvik suçundan 2 yıl 7’şer ay hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Suriye’deki iç savaştan kaçan Yusuf H. ile eşi Hanen A., yaklaşık 9 ay önce Hatay’ın Altınözü İlçesi’ne geldi.

İş bulamayan Suriyeli sığınmacılar, zor şartlar altında yaşamlarını sürdürürken, geçen 8 Mart’ta tanıştıkları Alaaddin T. iddiaya göre, Yusuf H. ile Hanen A.’ya fuhuş yaparak geçimlerini sağlayabileceklerini söyledi. Teklifi kabul eden Hanen A., eşiyle birlikte Alaaddin T.’nin kullandığı araçla Adana’ya gelip, 57 yaşındaki Sündüs M.’nin evine yerleştirildi.
 
KOCASI EVDE İKEN FUHUŞ YAPTI
 
Suriyeli kadın, kocası başka odada kalırken eve gelen müşterilerle ilişkiye girdi. Bir süre sonra polis, fuhuş yapıldığını belirlediği eve baskın düzenleyip Sündüs M. ve Alaaddin T. ile Suriyeli karı kocayı gözaltına aldı. Polis sorgusunda fuhuş yapmaya mecbur kaldığını söyleyen Hanen A. ve eşi, Altınözü İlçesi’ne gönderildi.
 
Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Sündüs M. tutuklanırken, Alaaddin T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıp, haklarında ’insan ticareti yapma ve fuhuşa teşvik etme veya yaptırma, aracılık etme veya yer temin etme’ suçlarından 16’şar yıl hapis cezası istemiyle 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. Yargılama sırasında tahliye edilen Sündüs M., suçlamayı kabul etmeyerek, "Paraya ihtiyacım olduğunda fuhuş yaparım. Alaaddin beni arayarak kendi evi müsait olmadığını için bir kaç gün misafirlerini benim evimde ağırlamak istediğini söyledi. Ben de kabul ettim. Ben mağdura fuhuş yaptırmadım" dedi.
 
Alaaddin T. ise Suriyeli çifti yaklaşık 2 yıldır tanıdığını kaydederek savunmasında şunları söyledi:
 
"Yusuf’u yaklaşık 2 yıldır tanırım. Altınözü’ne gittiğimde bir akrabalarının yanına gitmek için kendisi ve ailesini Adana’ya götürmemi istedi. Yusuf’u ve ailesini arabama aldım yol üzerinde de kız kardeşimi alarak Adana’ya doğru yola çıktım. Adana’ya vardığımızda Yusuf, akrabasının telefonu açmadığını ve kalacak yeri olmadığını söyledi. Ben de Sündüs’ü arayıp durumu anlattım. Yusuf ve ailesini akrabalarına ulaşıncaya kadar misafir etmesini istedim. O da kabul edince Yusuf’u ve ailesini Sündüs’ün evine götürdüm. Bir süre oturduktan sonra kız kardeşimle ayrıldım. Kesinlikle fuhuşa teşvik etmedim."
 
Mahkeme heyeti, Sündüs M. ve Alaaddin T.’ye fuhuşa teşvik etme ve yaptırma suçlarından 2 yıl 7’şer ay hapis cezasına çarptırdı.