BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,97
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

O memurlara fazla mesai zammı geliyor

AFAD çalışanı memurlara fazla mesai zammı geliyor. AFAD personeli memurların fazla mesai zammıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı yürürlüğe girdi.

Abone ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) oluşturulan geçici barınma merkezlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak görev yapan personel, fazla mesai ücreti alacak.

Geçici barınma merkezlerinde görevli personele fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

AFAD FAZMA MESAİ ZAMMINI KİMLER ALABİLECEK?

Buna göre, fazla mesai yapması gereken personel, AFAD tarafından belirlenecek.

Her personele fazla çalışma ücretinin ödeneceği süre, ayda 50 saati geçemeyecek, söz konusu her saat için 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun "K" cetvelinde 1,63 lira olarak belirlenmiş ücretin 3 katı esas alınacak.

Fazla mesai yapan personelle çalışılan gün ve süreleri gösteren fazla çalışma cetveli düzenlenecek ve bu cetvel, söz konusu personelle birim amiri tarafından imzalanacak.

Karara göre, fazla çalışma ücreti ödenen personele diğer mevzuat hükümlerine göre ayrıca fazla çalışma ücreti ödenmeyecek.

Kararın hükümleri, 15 Ekim 2015 ve 31 Aralık 2015 arasında uygulanacak.