BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
HABER /  DÜNYA

Çinli milyarder polise itiraf etti

Çin'de kaçırılan Çinli bir milyarder, kendisine zorla işletilen bir cinayetle ilgili olarak şantaj yapıldığını ileri sürdü.

Abone ol

Kaçırılan Çinli milyarder, tanımadığı kişiler tarafından kendisine zorla bir kadın öldürtüldüğü ardından da cinayetle olarak kendine şantaj yapıldığını iddia etti.

South China Morning Post'un haberine göre, Çin'in Sıçuan eyaletine bağlı İbin kentinin en zengini olan işadamı Cang İnçi, geçen hafta polise giderek, bir süre önce silahlı kişiler tarafından kaçırıldığını, kendisini tanımadığı bir kadını öldürmeye zorlayan bu kişilerin, cinayeti kayda alarak şantaj yaptıklarını iddia etti.

Zanlılar tarafından evine giderken biber gazıyla etkisiz hale getirilen işadamının bir köy evine götürüldüğü, burada bir kadını öldürmeye zorlandığı ve cinayetin kayda alındığı belirtildi. 

Sonrasında serbest bırakılan işadamının ilk iş olarak yetkililerden yardım istediği, polislerin köy evine düzenlenen baskında dört zanlıyı gözaltına aldığı bildirildi. Olay yerinde yapılan incelemede öldürülen kadının cansız bedeni ve cinayet aletlerinin bulunduğu kaydedildi.

Olaydan önce sürekli tehdit telefonları aldığını savunan işadamını kaçıranların, Cang'dan mart ayına kadar kendilerine yaklaşık 16 milyon dolar ödemesini istediği belirtildi. 

Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.