BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'e bir şok daha! Görüşmeler başladı

Fethullah Gülen'in iadesi için adım atılıyor. Adalet Bakanı Kenan İpek, Fetullah Gülen’in ABD’den iade edilmesi için yazışmalara başladıklarını söyledi.

Abone ol

Fetullah Gülen’in iadesinde sona yaklaşıldı. Adalet Bakanı Kenan İpek, Fetullah Gülen’in iadesi için yazışmalara başladığını söyledi.

ABD ile yazışmalara başlandığı anlatan Adalet Bakanı İpek, “Sonsuza kadar oturma izni yok. Kırmızı Bülten çıkıp, oturma izni iptal edilirse derhal yakalanır” dedi.

GÜLEN'İN ABD İZNİ BİTİYOR

Fatih Dağıstanlı'ya konuşan Bakan İpek, “Gülen’in sonsuza kadar Amerika’da oturma izni yoktur. Neticede Türkiye’de vatandaş. İnterpol’den Kırmızı Bülten çıkıp, oturma izni dolarsa ya da iptal edilirse derhal yakalanır ve iade edilir” dedi. İpek, Gülen hakkında son sürat iade ve kırmızı bülten çalışmalarının yapıldığını da vurguladı.

EVRAKLARDAN BİRİ GELDİ

Gülen’in oturma izninin iptaline dair yasal çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden İpek, Gülen hakkında mahkemelerden gelen yazıları değerlendirdiklerini bildirdi. İpek, “Evraklardan biri geldi, üzerinde çalışıyoruz. Uluslararası kurallar çerçevesinde hareket ediliyor. Ülkelerle olan işbirliğimiz kapsamında değerlendiriliyor. Konuyu Dışişleri üzerinden ABD’ye ileteceğiz” dedi.

İLLEGAL YAPILANMA

İpek şunları söyledi: “MGK’da alınan karar Başbakanlık ve ilgili kurumlara iletildi. Çalışmalar devam ediyor. Yargıtay içinde de 11 kişi hakkında inceleme var. Nereye kadar gidiliyorsa gidilecek. Asla legal görünümlü illegal bir yapılanma söz konusu olamaz. Bunun adı ne olursa olsun.”