BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Türkiye'de bir ilk! Başka bir benzeri daha yok

Türkiye'de bir ilk gerçekleşiyor. Adıyaman'da yapılması planlanan Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi modern mimari ve tasarımıyla uzay üssünü andırıyor.

Abone ol

Adıyaman'a modern mimari ve tasarımıyla uzay üssünü andıran Arkeoloji Müzesi yapılıyor.

Kommagene medeniyetinin önemli eserlerine ev sahipliği yapan Adıyaman’ın tarihi, kültürel ve arkeolojik zenginliklerini yerli ve yabancı turistlere daha iyi tanıtmak amacıyla 2016 yılında yapımına başlanacak olan Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi modern mimari ve tasarımıyla uzay üssünü andırıyor.

GİRİŞİMLER OLUMLU SONUÇLANDI

Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman’a Panorama ve Arkeoloji Müzesinin yapılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde başlatılan girişimlerin olumlu sonuçlandığını belirtti.

26 DÖNÜM ALAN ÜZERİNE İNŞA EDİLECEK

Yapılacak müze ilgili bilgi veren Demirtaş, “Yapılan bu girişimler sonucunda Adıyaman’a Panorama ve Arkeoloji Müzesi yapılacaktır. 26 dönüm alan üzerine yapılacak olan müze, birçok ihtiyacı karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Mimari ve tasarımıyla adeta uzay üssünü andıran müzede, bir tanesi 500, iki tanesi 150 kişilik olan 3 adet konferans salonu, fuaye, kafeterya, restoran salonu bulunacaktır. Nemrut Panorama Müzesi, Arkeoloji Müzesi ve Kültür Merkezi işlevlerini ifa edecek binanın kapalı alanı 15 bin metrekaredir” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DE BİR BENZERİ DAHA YOK

Gelecek olan ziyaretçilerin her türlü ihtiyacı göz önünde bulundurularak hazırlanmış olan müzenin geleneksel mimariden ziyade modern mimari tarzıyla adeta uzay üssünü andıran bir yapıyla inşa edileceğini belirten Vali Demirtaş, “ Modern yapısıyla göz dolduran müzenin Türkiye’de bir benzeri daha bulunmamaktadır. Arsa tahsis işlemlerinin devam ettiği çalışmalarda mutlu sona doğru hızla ilerlenmektedir.

Yatırım programına alınan müzenin projelendirme çalışmalarının bitiminden sonra 2016 yılı içerisinde inşaat ihalesinin yapılması öngörülmektedir. Yeni kompleksin zaten bir kültür ve turizm merkezi olan ilimizi cazip bir müze şehrine de dönüştüreceği düşünülmektedir” ifade etti.