BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,27
HABER /  SPOR

Kobe Bryant helikopter kazasında hayatını kaybetti

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Tüm dünyayı şoke eden ve hüzne boğan bir haber geldi. NBA ve Los Angeles Lakers'ın efsane ismi Kobe Bryant, California'nın Calabasas kentinde geçirdiği bir helikopter kazası sonrasında hayatını kaybetti. Kazada, Bryant'ın 13 yaşındaki kızı Gianna da yaşamını yitirdi.

Abone ol

Los Angeles County Sheriff Twitter hesabından yapılan açıklamada, Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) efsane oyuncularından 41 yaşındaki Kobe Bryant'ın Calabasas kentinde geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybettiği iddiası doğrulandı.

ABD'li ünlü basketbol oyuncusu Kobe Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gianna'nın yaşamını yitirdiği helikopter kazasında ölenlerin sayısının 9 olduğu açıklandı.

California eyaletinin Calabasas kenti yakınlarındaki kazada daha önce 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan yetkililer, yaşamını yitirenlerin sayısının 9 olduğunu duyurdu.

Yaşamını yitiren diğer 7 kişinin kimlikleri ve kazanın nedeni ise henüz açıklanmadı. 

Federal Havacılık Birimi Sözcüsü Allen Kenitzer de yaptığı açıklamada, 'Sikorsky S-76' tipi helikopterin düşüş nedeninin henüz belirlenemediğini bildirdi.

3 kulüpten başsağlığı mesajı

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri, ABD'li ünlü basketbolcu Kobe Bryant'ın California'da geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. 

Beşiktaş Kulübünden paylaşılan mesajda, "Seni her zaman hatırlayacağız, huzur içinde yat" ifadesi kullanıldı.

Galatasaray Kulübü, Kobe Bryant'ın sarı-kırmızılı formayı giydiği bir fotoğrafının kullanıldığı mesajında, "Huzur içinde uyu Kobe Bryant. Basketbola kattığın her şey için teşekkürler. Seni özleyeceğiz" ifadelerine yer verdi. 

Fenerbahçe Kulübü ise mesajında, "Los Angeles Lakers'ın büyük kaybını duyduğumuz için çok üzgünüz. Sonsuza dek özleneceksin" ifadelerini kullandı.

Hidayet Türkoğlu: "İnanmak çok zor"

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Kobe Bryant'ın vefatı üzerine üzüntüsünü paylaştı.

Türkoğlu, Kobe Bryant ile fotoğrafını da paylaştığı mesajında, "İnanmak çok zor. Huzur içinde yat kardeşim" ifadelerini kullandı.

Kobe Bryant kimdir?

Kariyerinde 5 kez NBA şampiyonu olan (2000, 2001, 2002, 2009 ve 2010) Kobe Bryant; 2009 ve 2010’da NBA finallerinin en değerli oyuncusu seçilmişti. 2008 ve 2012’de Rüya Takım’la olimpiyat altın madalyası da kazanan Kobe Bryant, NBA’de tüm zamanlarda en çok sayı kaydeden 4. oyuncu olarak tarihe geçmişti. 20 sezon boyunca NBA'de basketbol oynayan Kobe Bryant, 2012 yılında 30 bin sayı barajını aşmayı başaran en genç oyuncu olmuştu.

NBA All-Star takımına 18 kez seçilen 'Black Mamba' lakaplı basketbolcu, 1996 Draft’ında NBA’e adım atmıştı. 2016’da kariyerine nokta koyan Kobe’nin hem 8 hem de 24 numaralı formaları Los Angeles Lakers tarafından emekliye ayrılmıştı. İki farklı forması emekli edilen tek isim olan Kobe Bryant tüm zamanların en iyi oyuncuları arasında gösteriliyor.

Senaryosunu Kobe Bryant'ın yazdığı 'Dear Basketball (Sevgili Basketbol)' adlı yapım, 90. Akademi Ödülleri (Oscar) gecesinde 'En İyi Kısa Animasyon' ödülüyle taçlandırılmıştı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Basketbol efsanesi Kobe Bryant
Foto Galeri Basketbol efsanesi Kobe Bryant Galeriye Gözat