BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  GÜNCEL

Kızlarının iç çamaşırını çalınca

Cinayetin üzerinden tam 19 yıl geçti. Ancak katil bulunamadı. Polis tozlu raflardan dosyayı yeniden indirdi.

Abone ol

Aksaray'da 29 yaşındayken 17 yıl önce av tüfeği ile vurularak öldürülen Ramazan Şaylan'ın, katil zanlısı karşı komşusu 61 yaşındaki Ferhat Kara'nın olduğu ortaya çıktı.

Gözaltına alınan Kara, komşusunu, balkonda ipte asılı olan kızlarına ait iç çamaşırlarını çaldığı için vurduğunu söyledi.

EVİNİN KARŞISINDA ÖLÜ BULUNDU

Evli ve 2 kız çocuğu babası işsiz Ramazan Şaylan, 26 Aralık 1993 yılında, evinin karşısındaki boş arazide av tüeği ile vurularak öldürüldü. Polisin olayın ardından yaptığı çalışmalarda, Şaylan'ın katil zanlısını bulunamadı. Aksaray Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Ramazan Şaylan'ın öldürülmesi hakkındaki cinayet dosyasını 2001 yılında yeniden ele aldı. Fakat yapılan çalışmalarda cinayet zanlısı yine bulunamadı.

200 KİŞİ İLE TEK TEK GÖRÜŞÜLDÜ

Cinayet Büro Amirliği Ekipleri, özel bir ekip oluşturarak 26 Aralık 2009 yılında cinayet dosyasını yeniden ele aldı. Polis, Zafer Mahallesi'nde yaşayan Ramazan Şaylan'ın komşularıyla tek tek konuştu. Yaklaşık 200 kişinin ifadesine başvuran polis, Şaylan'ın karşı komşusu 3'ü kız 4 çocuk babası bakkal işleten Ferhat Kara ile yapılan görüşmede Kara'nın davranışlarından şüphelendi. Bunun üzerine Kara'yı yakın takibe alıp, davranışlarını ve gittiği yerleri not aldı. Yaklaşık 2.5 ay süren takibin son dönemlerinde Kara'nın polis tarafından takip edildiğini anlaması sağlanarak psikolojik etki yapıldı. Kara, dün de polis tarafından gözaltına alındı. Evinde yapılan aramada da olayda kullanılan av tüfeği ele geçirildi.

SÜREKLİ İÇ ÇAMAŞIRI ÇALIYOR İDDİASI

Ferhat Kara'nın poliste yapılan sorgusunda öldürdüğü komşusu Ramazan Şaylan'ın sürekli kızlarına ait iç çamaşırını çaldığını belirtterek, " Kızlarım çamaşırlarını yıkayıp balkona asıyordu. Ama sürekli çalınıyordu. Olay günü de Ramazan Şaylan'ın balkonda ipte asılı olan kızlarıma ait iç çamaşırı çalarken gördüm. Beni görünce çamaşırları atıp kaçtı. Kaçarken de korkutmak amacıyla arkasından ateş ettim. Amacım öldürmek değildi. "dediği öğrenildi. Ferhat Kara, yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi.