BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,05
ALTIN 2.495,74
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili belediyeden Cuma açıklaması

CHP AK Partili belediyenin cumayı resmi tatil günü ilan ettiğini gündeme getirdi. Peki belediye iddialara ne cevap verdi?

Abone ol

AK Parti Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın bastırdığı masa takviminde cuma gününün resmi tatil ilan edilmesinin dizgi hatasından kaynaklandığı açıklandı.

CHP Manisa milletvekili Şahin Mengü, konuyu TBMM gündemine getirdi.
CHP’li Mengü, “Kanun hiçe sayılarak, Cuma gününü tatil ilan etmek, çağdaş devlet anlayışı ile de bağdaşmaz’’ dedi.

Mengü yaptığı açıklamada, Hükümetin daha önce de iş yasalarındaki değişikliklerle, işverene tatil gününü belirleme esnekliği getirdiğini ve İslami inanca göre Cuma günlerinin tatil edilmesinin ilk adımının atıldığını öne sürdü.

Tartışmalar üzerine AK Parti Keçiören Belediyesi 'söz konusu durumun dizgi hatası sonucu' olduğu yönünde yazılı açıklama yaptı. İşte o açıklama:

13.03.2010 tarihli haberinizde; CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü'nün İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a yönelttiği sorudan bahisle, Keçiören Belediyesi tarafından bastırılan 2010 yılı takvimlerinde farklı bir hayat tarzı dayatma güdüsüyle hafta tatili olarak Cuma ve Cumartesi günlerinin belirtildiği iddiası yer almaktadır.  

Belediyemiz adına Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce 2010 yılı için bastırılan takvimlerindeki bu hata, basım ve dağıtım işlemleri tamamladıktan sonra farkedilmiş olup, bu aşamadan itibaren dağıtım durdurulmuş hatalı basılan takvimler toplatılmıştır. Sözkonusu takvim incelendiğinde aylara ilişkin sayfalarda resmi tatil olarak Cumartesi ve Pazar günlerinin işaretlendiği, yalnızca genel bilgilerin yer aldığı son sayfada dizgi hatası sonucunda hafta tatilinin Cuma ve Cumartesi olarak belirtildiği görülecektir.

Bu dizgi hatasından kaynaklanan bu durumun düzeltilmesi adına, haberinizin yayımlanmasından önce, ulaşabildiğimiz hatalı takvimler toplatılmıştır.

Sonuç olarak söz konusu durumun "farklı bir hayat tarzı dayatma" güdüsünden değil basit bir dizgi hatasından kaynaklandığını kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz."