BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,00
ALTIN 2.516,60
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

4-C gerçeği üzerine çalıştay

Tekel eylemiyle birlikte gündeme gelen 4-C statüsü çalışanların hedef tahtasında. Büro-Sen Başkanı Yazgan'ın çağrısı var.

Abone ol

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, ''Tekel işçilerini 4/C'ye geçirmek yerine bütün kamu personelini tek elde toplayacak kadrolu istihdam modeli uygulanmalı ve kamudaki dağınıklığa son verilmeli'' dedi.

Yazgan, Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen ''4/C Gerçeği'' Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, çalışma hayatının ''kanayan yarası'' 4/C kadrosunun beraberinde getirdiği sorun ve sıkıntıları ele alacaklarını söyledi.

Bu statüde çalışan kamu çalışanlarına seslenen Yazgan, ''Sizlerin duygularını istismar etmek isteyen, sizlerin üzerinden kendilerine ikbal bulmak isteyen merdiven altı sözde sendikalara dikkat edin, aldanmayın. Değişik konfederasyonlardan mitoz bölünme ile ayrılmış bu sözde sendikaların sizlere vereceği hiçbir şey yoktur. Bu sözde sendikaların amacı sizler üzerinden kendilerine sendikal zemin bulma isteğinden başka bir şey değildir'' diye konuştu.

Tekel işçilerinin eyleminin 4/C kadrosunu kamuoyuna taşıdığını ifade eden Yazgan, ''Tekel işçilerini 4/C'ye geçirmek yerine bütün kamu personelini tek elde toplayacak kadrolu istihdam modeli uygulanmalı ve kamudaki bu dağınıklığa bir son verilmeli'' dedi.

Değişik illerden ve kurumlardan gelen 4/C'lilerin çalışma hayatında çok dramatik anıları bulunduğunu dile getiren Yazgan, kendilerine, artık bu anıları daha güzel anılara dönüştürme görevi düştüğünü kaydetti.

Yargı reformunun artık kaçınılmaz hale geldiğini belirten Yazgan, bu reform yapılırken yargı çalışanlarının da göz ardı edilmemesi, reforma, çalışanlardan başlanması gerektiğini söyledi.

Çalışanların geleceklerinin amirleri konumundaki hakim ve savcıların iki dudağı arasında olmaması gerektiğini vurgulayan Yazgan, yargı çalışanlarının ücret adaletsizliğinin giderilmesine ihtiyaç olduğunu ifade etti.