BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.426,24
HABER /  GÜNCEL

Oğlunun düğün parasını kaptırdı

Amasya'nın Suluova illçesinde kontör dolandırıcıları iki vatandaşın toplam 8 bin lira parasını çarptı.

Abone ol

Oğlunun düğünü için biriktirdiği parayı dolandırıcılara kaptıran bir vatandaş, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Suluova'daki kontör dolandırıcılarının ilk kurbanı İ.S. oldu. İ.S.'nin ev telefonunu arayan şahıs, kendisini komiser olarak tanıttı. Suluova Cumhuriyet Savcısı'nın iki gecedir söz konusu telefondan rahatsız edildiğini belirten şahıs, İ.S.'yi emniyete çağırdı.

Ev telefonunu kapattırmayan kontör dolandırıcısı daha sonra İ.S.'nin cep numarasını istedi. İ.S.'nin cep numarasını arayan dolandırıcı, ev telefonunu kapattırmadı. Ev telefonunu eşine veren İ.S., emniyete gitmek için yola çıktı. İ.S.'nin emniyete yaklaştığını öğrenen dolandırıcı, İ.S.'ye şu an evinin polis tarafından arandığını söyledi.

Kendisinin şeker hastası olduğunu belirten İ.S., o an fazla bir şey düşünemedğini ve yaşananları şöyle anlattı: "Şu an polis evini arıyor deyince, ben de eve geliyorum dedim. Telefondaki şahıs bana 'gelme ben seni eşine bağlıyorum' dedi ve eşimle görüştürdü. Hanımı tehdit etmişler, eşin bir bayanla tutuklandı, bizim söyleyeceklerimizi eşine söyle diye. Eşim de bana evin etrafını polisler sardı, evi arıyorlar dedi.

Bana telefonda ne söylersen onu yapacaksın dediler

Eşim de kendinde değildi zaten, birinin eve uyuşturucu koyup bize komplo kurduğunu düşündüm. Senin bankalarda hesabın var mı diye sordu, var dedim. Sonra bana hesabın boşaltılmış olabilir git bankaya bak dedi. Ben de bankaya gittim. Bana telefonda ne söylersen onu yapacaksın, bankamatikte sıra varsa yaklaşma 50 metre geride dur, kimse ile konuşma dedi.

Şifreyi telefonda sesli bir şekilde okudum

Ben de o arada bankamatik kartımı taktım ve şifreyi telefonda sesli bir şekilde okuyarak girdim bankamatiğe, o anda baktım para duruyor dedim. Bir müddet sonra baktım ki 2 bin TL nakit para yok oldu. Daha sonra kredi kartı kullanıyor musun diye sordu, ben de kullanıyorum dedim.

Şu vereceğim telefonlara kontör yükle

Telefonları takip edeceğiz, savcıyı kimin rahatsız ettiğini bulacağız dedi. Ben de kontörleri yükledim, 35 adet makbuz almışım, karttan 4 bin TL'lik kontör yüklemişim. Daha sonra hesapta para bitti deyince, bana başka bankada hesabın yok mu dedi, Akbank'ta var dedim. Git orayı bak paralar o hesaba aktarıldı dedi. Ben Akbank'a giderken kardeşlerim bankaya geldi ve bana ne yapıyorsun sen dediler, evde polis falan yok, kontör dolandırıcıları seni dolandırıyorlar deyince ben kendime geldim. Tam 2 buçuk saat telefonda konuşmuşuz. Dolandırıcılara 2 bin lira para ve 4 bin 500 liralık kontör kaptırdım. Daha sonra emniyete gittim, şikayetçi oldum."

Suluova'da aynı gün ismini vermek istemeyen emekli bir vatandaş aynı yöntemle dolandırıldı. Suluova Emniyet Müdürü Mevlüt Akkaya, vatandaşları bu konuda uyardıklarını söyledi. Akkaya, şüpheli durumların vakit geçirmeden polislere bildirilmesini istedi.