BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,13
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Çanakkale'den Van'a eğitim köprüsü

Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencisi bir grup, Van'daki bir ilköğretim okulunda okuyan öğrencilerere yardım eli uzattı

Abone ol

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencisi bir grup, düzenledikleri kampanyayla topladıkları kitap ve giysileri, Van'daki bir ilköğretim okulunda okuyan öğrencilere gönderdi.

Alınan bilgiye göre, ÇOMÜ Çanakkale Savaşları Araştırma Topluluğu (ÇSATT) üyesi bir grup üniversite öğrencisi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki il ve ilçelerde eğitim gören ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik yardım kampanyası başlattı.

Van'lı olan ÇOMÜ Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi İrfan Soytürk, sömestr tatilinde gittiği memleketinde, hangi okula yardım yapılabileceği konusunda araştırma yaptı. Araştırma sonucunda, yeni yapılan Kinyas Kartal İlköğretim Okulu'na yardım yapılması kararlaştırıldı. Kampanyada toplanan giysi ve kitaplar, kargoyla Van'a gönderildi.

Soytürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kampanyayı arkadaşlarından duyduğunda çok mutlu olduğunu belirterek, üniversiteden önceki hayatının tamamının Van'da geçtiğini söyledi.

Oralarda, özellikle eğitim konusunda yaşanan zorlukları çok iyi bildiğini dile getiren Soytürk, şunları kaydetti:

''Doğudaki çocuklar, kendilerine gönderilecek bir tek kitap ya da kullanılmış bile olsa bir giysiden dahi çok büyük mutluluk duyarlar. Çünkü çoğunun, doğunun zor hava şartlarında giyebileceği sağlam bir ayakkabısı ve ailesinin de alım gücü yok. Bu yüzden, biz de arkadaşlarımızla böylesi hayırlı bir iş için kolları sıvadık. 1 hafta süren çalışmalarımız neticesinde, aralarında romanların, ilköğretim düzeyinde setlerin de bulunduğu 100'ün üzerinde kitap ve çok sayıda giysi toparladık. Bu gönderdiğimiz koliler ilk ve son olmayacak. Bundan sonraki süreçte de bu çalışmalara devam edecek ve o kardeşlerimizin eğitim hayatına küçük de olsa katkıda bulunacağız. Çünkü biz de çok zor şartlarda okuduk, o yüzden kardeşlerimiz bizim çektiğimiz sıkıntıları çekmesinler.''