BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.402,41
HABER /  GÜNCEL

Kısa film birinciler New York'a gidiyor

Fatih Üniversitesinin geleneksel kısa film yarışması "Kristal Klaket"in bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek

Abone ol

"Kristal Klaket Kısa Film Yarışması"nın kategori birincileri, dünyanın en saygın film akademilerinden biri olan ve Hollywood’un söz sahibi yönetmen, görüntü yönetmeni ve senaristlerini yetiştiren New York Film Akademisinde, toplam 8 haftalık sinema eğitimi alarak kendilerini geliştirme fırsatı bulacak.

Ana sponsorluğunu Bank Asya’nın yaptığı, Kültür Bakanlığı ve İstanbul Kültür AŞ’nin desteklediği kısa film yarışması için başvurular, 1 Kasım Pazartesi günü sona erecek.

Yarışmaya son 2 yıl içerisinde çekilmiş, süresi 20 dakikayı aşmayan eserler DVD formatında katılabilecek. Profesyonel ve amatör tüm katılımcılara açık olan yarışmada, finale kalanların isimleri 10 Aralık Çarşamba günü açıklanacak.

Yarışmada, filmleri değerlendirecek jüri üyeleri 15 Ekimde açıklanacak, ödül töreni ise gelecek yıl Ocak ayında yapılacak.

Yarışmaya katılmak isteyenler, Kristal Klaket hakkındaki tüm detaylara, gelişmelere, duyurulara ve katılım formuna www.kristalklaket.com adresinden ulaşabilecek.

YARIŞMANIN DİĞER ÖDÜLLERİ

Uluslararası katılıma açık bir festival olma yolunda ilerleyen Kristal Klaket, ücretsiz sinema eğitiminin yanı sıra, para ödülleri de verecek.

Kristal Klaket Kısa Film Yarışması’nda "Kurmaca" dalında, birinciye NYFA’da 8 haftalık sinema eğitimi ile 5.000 TL, ikinciye 4.000 TL, üçüncüye 3.000 TL, iki filme de Jüri Özel Ödülü ve 1.000 TL verilecek.

"Belgesel" dalı birincisi NYFA’da 8 haftalık sinema eğitimi ile 5.000 TL, ikincisi 3.500 TL, üçüncüsü 2.500 TL ile ödüllendirilecek.

"Animasyon" dalı birincisine NYFA’da 4 haftalık sinema eğitimi ile 5.000 TL, ikinciye 3.000 TL, üçüncüye de 2.000 TL verilecek.