BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.434,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hatay'da gerginlik yine tırmandı

Payas beldesinde dün gece geç saatlere kadar süren gerginlik bugün Dörtyol merkezinde yeniden alevlendi.

Abone ol

Devriye gezen polis otosuna düzenlenen terörist saldırı sonucu 4 polis memurunun hayatını kaybettiği Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesinde dün gece geç saatlere kadar süren gerginlik bugün Dörtyol merkezinde yeniden alevlendi.

Dörtyol minibüs garajında doğu kökenlilerle bir grup arasında başlayan gerginliği önlemek için İlçe Kaymakamı Hayri Sandıkçı ile İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç büyük çaba gösterdi.

Sabah saatlerinde minibüs garajında karşıt görüşlü iki grup arasında önce sataşma sonra arbede yaşandı. Dörtyol minibüs garajında karşıt görüşlü iki grubun birbirlerine taşlı sopalı saldırması sonucu olaylar çıktı. İki grubun kavgasına Çevik Kuvvet ve Jandarma ve özel harekat birlikleri panzerlerle müdahale etti. Bu sırada olay yerine gelen Kaymakam Hayri Sandıkçı ve İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, gruplarla görüşerek dağılmaları için ikna etmeye çalışıyor.

Sandıkçı, doğu kökenli grubu polis kontrolünde çıkmaya ikna etti. Çıkış yapıldığı sırada doğu kökenli grup arasından bazıları slogan atınca karşı grup saldırıya geçti. Polis bu sırada gaz bombası kullanarak her iki grubu da dağıttı. Gruplar, ara mahallelere dağıldı gruplar. İlçede gerginlik sürüyor.