BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.390,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kırşehir'de işsizlere çözüm aranıyor!

Türkiye İş Kurumu Kırşehir Şubesi Akpınar İlçesi'nde KOSGEB ile birlikte toplantı yaparak, esnafın ve işsiz vatandaşların durumunu görüştü.

Abone ol

Akpınar Kaymakamı Ramazan Kendüzler İlçedeki esnaf ve işsiz vatandaşların İş-Kur ve KOSGEB'in toplantısı ile neler yapılabileceğini anlatarak, "Toplantının faydalı olacağına inanıyorum. İşsizlik sorununu ve esnafların sorunlarını biliyoruz. Bu yüzden böyle bir toplantıya ihtiyaç duyduk ve gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Kırşehir İş-Kur Müdürü Fazlı Küçük'te faaliyetlerini anlatarak, yeni başlattıkları projelerle ilçelerde ve beldelerde İş-Kur temsilciliği kurduklarını belirtti. Akpınar Belediye Başkanlığı ile protokol imzalandığından da bahseden Küçük, "Belediye Başkanı Mustafa Karahan ile görüşüp, bir İş-Kur personeline yer vermesini sağladık. Bu temsilciler işsizlere yardımcı olacaklar ve küçük bir iş kurarken mutlaka profesyonel eğitim almaları sağlanacak. İş kurmak isteyen kişilere sertifika vererek ilk eğitimlerini Kırşehir'de başlatacağız. Fakat toplu olarak, Akpınar'da müracaat olursa burada da kurs açabilir ve eğitim verebiliriz" ifadelerini kullandı.

Kursa katılacaklara günlük 15 TL yol parasının da verileceğini söyleyen Küçük, "Kuruma ulaşmak için 180 numaralı ücretsiz telefonu arayabilirisiniz. Her konuda yardımı alabilirsiniz" dedi. Kırşehir İl KOSGEB yetkilisi Özlem Ege'de, KOSGEB'in küçük işletmeciler için destek kurumu olduğunu hatırlatarak, "İşletmecilere geri ödemeli veya geri ödemesiz destek veriyoruz. Eğer ki siz elaman çalıştıracaksanız ve desteklerin belirli kısımlarını belli bir zamanda ödemeyi kabul ediyorsanız yardımcı olabiliyoruz. İş kuracak vatandaşların KOSGEB'e üye olmalarında fayda var" şeklinde konuştu.

Sözleşme yaptıkları erkek üyelerin 3 bin TL'lik giderlerinin yüzde 60'nı bayan üyelerinin ise yüzde 70'lik giderlerini ödeyeceklerini vurgulayan Ege, "Bu rakam 12 bin TL'yi geçmezse hibe olarak geri alınmayacak. Bu makine alımında da 10 bin TL'yi geçmeksizin yüzde 60'ını biz ödüyoruz. Buna karşılık faiz ve komisyon işlemeyecek. Bu durumda herkesin KOSGEB'e kayıt olmasını diliyor ve saygılar sunuyorum" diyerek sözlerine son verdi.