BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.411,78
HABER /  GÜNCEL

Kırşehir'de büyük hırsızlık operasyonu

Polis altı aydır peşinde olduğu hırsızlık çetesini çökertti!

Abone ol
Kırşehir'de polis ekiplerinin yaklaşık 6 aydır soruşturmasını yaptığı hırsızlık şebekesi çökertildi. Çökertilen şebekenin 6 üyesi yaklaşık bir saatlik araçlı kovalamaca sonunda yakalandı.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri şehir merkezinde yaklaşık 15 inşatta girerek bakır kabloları çalan ve birçok araç hırsızlığı çözmek için harekete geçti.

Ekipler son olarak 6 aylık teknik takip ve fiziki takibin sonunda bugün operasyon başlattı.Yapılan operasyonda evlerine polis geldiğini gören şebeke üyeleri araçla kaçmaya başladı. Ekiplerin yaklaşık bir saatlik kovalaması sonunda şahıslar ve araçları Kılıçözü Sanayi Sitesinde kıstırıldı. Şahısların arabalarında ve evlerinde yapılan aramalarda 300 kilogram bakır kablo ve hırsızlıkta kullanılan bir çok ekipman ele geçirildi. Şahıslar sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülürken, operasyon dahilinde gözaltı sayısının artacağı yetkililer tarafından belirtildi.

Gözaltına alınan A.S., A.Z., R.D., Y.D., M.K. ve S.A. isimli şahısların verdikleri ilk ifadelerinde bir çok faili meçhul hırsızlıkların itiraf ettikleri iddia edildi. Şahısların çaldıkları malzemeleri Kayseri'ye sattıkları ifade edilirken, şahısların alkollü ve ehliyetsiz olduğu da açıklandı.
Konuyla ilgili çok yönlü soruşturma devam ediyor.