BIST 9.993
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.435,22
HABER /  GÜNCEL

Sağlık çalışanları taleplerini duyurmak için grevdeydi

Türkiye'de 30 bin sağlık çalışanı, sağlık reformu planları konusunda taleplerine kulak verilmediği gerekçesiyle iki gün boyunca grevdeydi.

Abone ol

Türkiye'de genelinde onbinlerce sağlık çalışanı iki gündür grevdeydi.

Geçen ay Ankara'da Sağlık Bakanlığı önünde toplanan yaklaşık 30 bin sağlık çalışanı, taleplerine kulak verilmediği gerekçesiyle iki gün boyunca acil ve tedavisi süren hastalar dışındakilere hizmet vermedi.

Eyleme tepki gösteren Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise eylem nedeniyle sağlık hizmeti alamayanların haklarını yargıda arayabileceklerini söyledi.

Greve "İyi hekimlik için görev eylemi" adını veren sağlık çalışanları, hükümet tarafından "sağlık reformu" diye anılan yeni düzenlemelere de karşı çıkıyor.

Sağlık çalışanları hükümet politikalarının sağlığı ticarete, hastaları müşteriye, hastaneleri ticarethanelere dönüştürmeye çalıştığını savunuyorlar.

Sağlık çalışanlarının iki günlük iş bırakma eylemine Türk Tabipleri Birliği (TTB), Ankara Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) başta olmak üzere meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları destek veriyordu.

İstanbul'dan Kürşat Akyol eylemleri izledi, eylemcilerin taleplerine kulak verdi.