BIST 9.986
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.435,23
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Çelik'ten Şanlıurfa'ya müjde

Devlet Bakanı Faruk Çelik, 12 Haziran'dan sonra Ankara'nın Şanlıurfa'ya geleceğini söyledi

Abone ol
Devlet Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa milletvekili adaylığına ilişkin, ''Çıraklık dönemimizi, kalfalık dönemimizi evliyalar şehri güzel Bursa'da, yeşil Bursa'da tamamladık. Bu dönem ustalık dönemidir, ustalık dönemini de peygamberler şehrinde tamamlayacağız inşallah'' dedi.

Çelik, Şanlıurfa'da partisinin il başkanlığınca Atatürk Spor Salonunda düzenlenen ''Aday Tanıtım Toplantısı''na katıldı. 

Milletvekili adaylarının kendilerini tanıtmasının ardından konuşma yapan Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti ve Kutlu Doğum Haftası'nın barış ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulundu.

Şanlıurfa'nın medeniyetlere beşiklik etmiş önemli şehirlerden biri olduğunu ifade eden Çelik, şunları söyledi:

''Şanlıurfa, geçmişimizi, mazimizi şenlendiren bir şehirdir. İnşallah önümüzdeki dönemde geleceğinizi şenlendirecek şehirlerin başında olacaktır. Onun için buradayız. Sayın Başbakan'ın talimatıyla huzurlarınızdayız. Dört yıl boyunca da Şanlıurfa'nın ve Şanlıurfalının emrinde olacağız.

Dokuz yıl boyunca çok önemli hizmetler yaptık. Ülkemizin dört bir tarafından önemli hizmetler yaptık. Şanlıurfa'ya da önemli hizmetler yaptık. Esas mesele bundan sonra biz Şanlıurfamız için neler yapacağız, bunlar çok önemli. Oturacağız köylü kardeşimizle, muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla, belediye başkanlarıyla geleceğin Şanlıurfasını, marka şehir Şanlıurfa nasıl olur, bunu konuşacağız. Artık 12 Haziran'dan sonra Şanlıurfa'nın sorunları, Ankara'ya gitmeyecek, Ankara, Şanlıurfa'ya gelecek, bunu bilmenizi istiyorum. Hani türküler vardır, ne diyor türkülerimiz; 'Şanlıurfa'ya paşa geldi, Şanlıurfa'ya bey geldi.' Şanlıurfa'ya herkes geldi ama 20 Nisan'da Şanlıurfa'ya hizmetkarlarınız geldi. İşte bu kadro hizmetkar kadrosudur. Halka tepeden bakan değil, halkla beraber, halkla kol kola yürüyen, milletin derdiyle dertlenen bir kadrodur.''

''USTALIK DÖNEMİ''

Konuşmasının son bölümünde kendini de tanıtan Faruk Çelik, ''İlk toplantıda merak edeceksiniz; 'bu Bakan kim ki Şanlıurfa'ya gönderildi?' Kısa bir cümleyle kendimi anlatmak istiyorum. Çobanlıktan Bakanlığa gelmeyi nasip etmiş, içinizde, Anadolu kokan bir kardeşinizim. Tüm bu hizmetleri, el ele, gönül gönüle birlik ve beraberlik içerisinde, ben değil biz anlayışıyla hep beraber, kol kola gerçekleştireceğiz. Şanlıurfa'nın tarımda, sulamada ve enerji yatırımlarında ulaşması gereken düzey neyse hangi eksiklikler varsa o alanda çalışmalarımızı canla başla sürdüreceğiz'' dedi.
Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''12 Haziran'dan sonra ustalık dönemi başlıyor, diyor Sayın Başbakan. Şunu bilmenizi istiyorum; biz Türk milleti olarak, onurlu bir milletiz, güçlü bir milletiz, şanlı ve şerefli tarihi olan bir milletiz. Onun için geçmişte nasıl mektuplar yazarak, dünyada büyük sarsıntılar meydana getirdiysek ustalık döneminde güçlü bir Türkiye olacak. Daha da güçlü bir Türkiye, onurlu bir Türkiye olacak. Sözü her yerde dinlenen bir Türkiye olacak ve bu dönem sayın Başbakanımız açısından da son derece önemli bir dönemdir. Bize gelince. Çıraklık dönemimizi, kalfalık dönemimizi evliyalar şehri güzel Bursa'da, yeşil Bursa'da tamamladık. Bu dönem ustalık dönemidir, ustalık dönemini de peygamberler şehrinde tamamlayacağız inşallah. Cenab-ı Allah'a hamd ediyorum. Evliyalar şehrinde hizmet etme imkanı verdi. Şimdi de peygamberler şehrinde hizmet imkanı veriyor.''

Bu arada Bakan Çelik'in gelişinden önce, aday tanıtım toplantısının yapıldığı spor salonun karşısındaki bir apartmandan pankart açmak isteyen 3 kişi, polis ekiplerince aşağı indirilerek, polis merkezine götürüldü.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, konuşmasının ardından Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti.