BIST 10.259
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.392,75
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Burdur'da Baş Polisler için tören

Burdur'da "Baş Polis" ünvanı alan polislere rütbeleri takıldı

Abone ol
Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yapılan düzenleme sonucu 'Baş polis' ve 'Kıdemli Baş polis' uygulaması başladı. Burdur Emniyet Müdürlüğü kadrosunda bulunan 28 polise 'Baş polis' rütbeleri takıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yapılan düzenleme sonucu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de onay kararının Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından 'Başpolis' ve 'Kıdemli Baş polis' uygulaması başladı. Bu kapsamda Burdur Emniyet Müdürlüğü kadrosunda bulunan 28 polise 'Baş polis' rütbeleri takıldı.

Burdur Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen rütbe törenine Burdur Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Başsavcı Ali Nevzat Açıkgöz ve polisler katıldı.

Emniyette ilk kademe yöneticiliğinde sıkıntı yaşandığını belirten Vali Tapsız, 'Baş polis' ve 'Kıdemli Baş polis' uygulaması ile ilk kademe yöneticiliğinde sıkıntı kalmayacağını söyledi. Tapsız, "Bu sıkıntı giderilmiş olacak. Ekip, tim, devriye ve gurup amirliği konusunda atamalar yapılacak. Emniyet teşkilatımızın özellikle yönetici kademesindeki büyük bir eksiklik bu sayede giderilmiş olacak. Rütbe alan arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Törende bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Celal Aydoğan ise, "Bu güne kadar meslekten edindiğim intibadan polis memuru arkadaşlarımızın belli bir süre geçtikten sonra heyecanlarını kaybettikleri, disiplin cezası alsalar bile bir şey olmaz, kaybedeceğim bir şey yok düşüncesiyle görevde çok fazla başarılı oldukları söylenemez. Teşkilatımızda memurlarımızın moral ve motivasyonunun arttırılması için yapılan çalışmalarda baş polislik gündeme geldi. Burada amaç ilk kademe amiri ihtiyacının karşılanmasıdır. Polis memurlarımızın moral ve motivasyonunu arttırarak belli bir hedeflerinin olması amacıyla böyle bir uygulanmaya gidildi. Bu kapsamda sınavlar yapıldı, ilimizde 30 kişilik bir kadromuz mevcut. 28 arkadaşımıza rütbe takacağız. Büro amiri, ekip amiri gibi atamalarını yapacağız." diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri 28 polise 'Baş polis' rütbelerini taktı.