BIST 9.999
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,64
HABER /  GÜNCEL

Yemen'de en az 2 ölü daha

Yemen'de Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in istifası talebiyle başlayan olaylarda ölenlerin sayısı giderek artıyor. BM Güvenlik Konseyi sükunet ve siyasi diyalog çağrısında bulundu.

Abone ol

Yemen'de gösterilerin ardı kesilmiyor.

Yemen'de Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in istifası isteğiyle başlayan olaylarda en az iki kişinin öldüğü, birkaç kişinin de yaralandığı yolunda haberler alınıyor.

Görgü tanıkları, motosikletli bir kişinin Hüdayda kentinde hükümet karşıtı göstericilere açtığı ateşte bir kişinin öldüğünü bildirdiler.

Güneyde, liman kenti Aden'deki çatışmalarda ise bir güvenlik görevlisi öldürüldü.

Ülkede hükümet yetkilileri arasından istifa edip, yeni partiler kurarak cumhurbaşkanı Salih'e rakip olanların sayısı da artıyor.

Yeni kurulan Adalet ve Kalkınma Bloku'nun lideri Muhammet Abu Lahum, gençlik hareketini desteklediklerini ve Yemen siyasetine katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Lahum, BBC'ye yaptığı açıklamada partinin hedeflerini demokrasi, adil temsil ve sivil toplumun gelişmesi olarak sıraladı.

Parti, Salih'in de barışçıl bir şekilde iktidarı terk etmesini istiyor.

BM'den çağrı

New York'ta toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri, Yemen'de sükunet sağlanması ve göstericilerle yetkililer arasında siyasi diyalog başlatılması çağrısında bulundu.

Ancak Konsey'in Yemen'deki gelişmeleri ele aldığı ilk toplantısı, ortak bir açıklama üzerinde anlaşılamadan son buldu.

Birleşmiş Milletler'deki diplomatlar, Rusya'nın açıklama metnine karşı çıktığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov daha önce Yemen muhalefetini, Libyalı isyancılar gibi Batı'dan yardım beklememeleri yolunda uyarmıştı.

Ölü sayısı 120'nin üzerinde

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin dünkü kapalı oturumu sırasında Yemen polisinin başkent Sana'da ve ülkenin güneyindeki en büyük ikinci Taiz'de göstericilere ateş açması sonucu en az üç kişi öldü.

Yemen'de iki aydır Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in istifası için yapılan gösteriler sırasında ölenlerin sayısı 120'yi aşıyor.

Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih 1978'den beri iktidarda.

Salih istifa edebileceğini, ancak görevi sadece "emin ellere" devredeceğini söylüyor.