BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.440,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kırıkkale halkı Hıdrellezle coştu

Hıdırellez Kültür Bahar Bayramı, Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesindeki Celal Bayar Parkı'nda törenle kutlandı.

Abone ol

Şenlik Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı'nın konseri ile başladı. Kırıkkale Keskin Ustalar Topluluğu'nun gösterisi ile iştirak ettiği etkinliklerde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı sanatçılar mini bir konser verdi.

Törenin ardından katılımcılara etli pilav ve ayran ikram edildi. Belediye görevlilerince kazanlarla kutlama yerine getirilen pilav ve ayranlardan alabilmek için katılımcılar uzun kuyruklar oluşturdu.

Kırıkkale Belediyesi ve Kültür Turizm Müdürlüğü'nce ortaklaşa düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Veli Korkmaz, "Doğanın canlanması, baharın gelmesi havaların ısınması biz Türkler için önemli bir olaydır. Hıdırellez Türk dünyasında çok eski zamanlardan beri kutlanmaktadır. Bu kutlamalar yüzyıllardan beri sürmektedir." dedi.

Bir milletin oluşumunda dil, din tarih, kültür ve kültürel değerlerin büyük önem taşıdığını belirten Korkmaz, ''Bu vesile ile tarihi kesin olarak tespit edilemeyen, yani, neden, niçin, nasıl gibi sorular sorulmaksızın atadan oğla kalan, gelenek, görenek, töre, inanç ve bayram gibi manevi kültürel değerlerini koruyan ve bu değerlerin kuşaktan kuşağa aktaran milletler her zaman tarih sahnesinde var olmuş ve de ayakta dimdik kalmayı başarmıştır.'' şeklinde konuştu.

Şenliklere Kırıkkale Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Merkez Komutanı Albay Sadık Şaşmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, Müftü Osman Şarklı, Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri de katıldı.