BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,11
ALTIN 2.467,48
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yozgat Sevgi Evleri açılıyor

Yozgat Sosyal Hizmetler Müdürü Doğan, sevgi evlerinin, ay sonuna kadar eksikliklerinin tamamlanıp hizmete açılacağını söyledi.

Abone ol

Yozgat Sosyal Hizmetler Müdürü İsmail Doğan, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) tarafından, çocukların aile ortamında yetişmesini sağlamak için yapılan sevgi evlerinin, ay sonuna kadar eksikliklerinin tamamlanıp hizmete açılacağını söyledi.

Doğan, açıklamasında, 2008 yılı Nisan ayında yapımına başlanan sevgi evlerinin, şu an çevre düzenlemesi, doğalgaz ve elektrik işlerini yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

Doğan, "SHÇEK Genel Müdürlüğü Yapı İşleri Daire Başkanlığı'ndan teknik ekipler gelerek sevgi evlerimizde incelemelerde bulundu. Bütün eksiklikleri tamamlanarak İnşallah bu ay sonuna kadar sevgi evlerimizi hizmete açmayı planlıyoruz." dedi

Sevgi evleri binasının 3 blok halinde 6 daireden ve bir hizmet binasından oluştuğunu belirten Doğan, her dairede yaklaşık 10 çocuğun barınacağını kaydetit. Çocukların başlarında da her evde bir sorumlu bulunacağına işaret eden Doğan, şöyle devam etti:

"Burada amacımız, yuva ve yetiştirme yurdunda kalan çocukların aile ortamlarında yetişmesini sağlamaktır. Ayrıca çocuklara, telefon, su ve doğalgaz gibi faturaların parasını verip ödemelerini isteyerek sorumluluk sahibi kişiler olarak yetişmesini sağlamak istiyoruz."