BIST 10.249
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.395,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şehit aileleri derneklerine kavuştu

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karabük Şubesi Bedesten İş Hanı'nda hizmete girdi.

Abone ol

Açılışa Vali Nurullah Çakır başta olmak üzere Garnizon Komutanı Albay Ufuk Nayır, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ve davetliler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karabük Şube Başkanı Sabri Özer, yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ise "Devletin koruması altında olan, yüreği vatan sevgisiyle dolu şehit ve gazi yakınlarını, layık olduğu hayat standardında yaşatabilmek sosyal devlet niteliğindeki devletimizin bir vefa borcudur. Ayrıca, en başta olan anayasal görevlerdendir. Şehitlerin ve gazilerin geride kalan dul ve yetimlerinin taleplerinin olabildiğince yerine getirilmesi her şeyden önce kutsal vatandaşlık görevidir." dedi.

Karabük Valisi Nurullah Çakır ise Karabük'ün sadece resmi kurum ve kuruluşlarıyla değil, halkıyla vatanına, bayrağına, şehidine ve gazisine sahip çıkan bir kent olduğunu söyledi.

Vali Çakır şöyle konuştu: "Türkiye çapında örgütlenmiş gazi ve şehitlerimize yönelik çalışmalarda bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karabük Şubesi'nin açılması bizim için ayrı bir sevinç kaynağıdır. Ben bu anlamda derneğin şubesinin açılmasında emeği geçenleri kutluyorum. Bu vesile ile de başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize ve şehit ailelerine uzun ömürler diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Vali Nurullah Çakır'a anıt isteklerini belirten başkan Sabri Özer, bu şekilde bu vatana emeği geçen insanlara böyle sanatsal bir eser atfetmek istediklerini belirtti.