BIST 10.320
DOLAR 32,21
EURO 35,11
ALTIN 2.466,93
HABER /  GÜNCEL

Şehit eşi neler anlatmadı ki

Tunceli Sarıyayla Karakolu baskınında şehit düşen Kemal Koçyiğit'in acılı eşinden yürek yakan sözler..

Abone ol

Tunceli Sarıyayla Karakolu'nda şehit düşen uzman çavuş Kemal Koçyiğit'in 23 yaşındaki Lale Koçyiğit, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Lale Koçyiğit şu anda Kayseri'de yaşıyor. Üniversitede kamu yönetimi dördüncü sınıf öğrencisi.

Taraf gazetesinden Yasemin Çongar'a konuşan Koçyiğit eşinin karakol koşullarını anlattı. İşte iki tam sayfa yayınlanan röportajdan can alıcı bölümler.

DERE SUYUNDAN PİLAV

-Bu ordu kendi askerini o karakola koydu, unuttu. Dere suyunda yıkandıklarını biliyorum, yemeklerini de o suyla yaparlardı.

-Eşim 20 yaş dişi çıkarıyordu. Ancak doktor filan yoktu. Bir antibiyotik buldu, son kullanma tarihi geçmişti. 'Ölür müyüm' deyip aldı.

-Karakolun etrafındaki tehlikeli olduğunu söylemişti. 'Köye inmiyoruz' demişti. 'Buraya olsa olsa köyden gelir' diye söylerdi.

SİLAH SESİNDEN KORKUYORLAR

-Zavallı çocuklar. Korkuyorlar gerçekten korkuyorlar. O silah seslerini duydukları zaman bile korkuyorlar inanın. Be şu kadarcık beynimle bile düşünebiliyorsam.

-Ambulansın takviye birliklerden önce geldiğini öğrendim. Sanki teröristlere 'İşinizi rahat yapın, biz sakin sakin geliyoruz' denilmiş.

İLAÇLAR ESKİ

-"Sürekli konserve yiyoruz" derdi. Bazen fındık fıstık gönderen oluyordu, öyle güzel şeylere seviniyordu. Hastalınırdı boğazı şişerdi. İlaçlar eskiydi, tarihi geçmiş ilaçları kullanıyorlardı.

-Bana bir ilaç söyledi , ben internetten araştırdım, "iyi gelir mi gelmez mi" diye, sonra tarihinin çok eskidiğini öğrendik.

-Yani askerler bu işi çok da istekli yapmıyorlar. Gerçekten güvenlik adına bazı sıkıntılar var. Korunmuyorlar. Zaten Jandarma, askeriyeninin en alt sınıfı belki ve birçok sıkıntıyı en çok onlar çekiyorlar. Bir çok kişi korktuğu için bunu söyleyemiyor.

DAĞLARA ÖZEL EĞİTİMLİ ASKER GİTMESİ LAZIM

-Dağlara özel eğitimli asker gitmesi lazım. Daha yeni acemi birliğinde silah tutmayı bir ay evvel öğrenmiş birinin gidip Tunceli'nin dağında, Hakkari'nin dağında, yani onların orada ne işi var?

-Kurşun geçirmeyen duvarlar var, kurşun geçirmeyen camlar var, kurşun geçirmeyen yelekler var. Bir sürü modern askeri askeri teçhizat var. O zaman o karakollara onları koysunlar.

-Ya insan vatanından korkar mı ya? Bu nedin bu? Bunun adı tam bağımsızlık mıdır? Bu asla öyle bir şey değildir. Kimse konuşmasın o zaman. Kimse çıkıp "Tam bağımsız Türkiye" demesin o zaman. Acı olan bu zaten.

-30 yıldır 'şehitler ölmez vatan bölünmez' diyoruz. Peki söyleyin ne değişti?