BIST 10.083
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.438,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Cerrah genç işadamlarını kabul etti

OGİAD'in komisyonlarından Genç OGİAD Başkanı Ahmet Taşkaya ve komisyon üyeleri Vali Celalettin Cerrah'ı ziyaret etti.

Abone ol

Genç işadamlarının Türkiye ekonomisini yönlendirmeye başlayacaklarını ifade eden Vali Cerrah, ziyarette işadamlarının iş dünyasında yıllarca tecrübe edinebilmek için zaman kaybetmek zorunda kaldığına dikkat çekti.

Genç işadamlarının o zaman kaybını yaşamayacağını belirten Cerrah, "Büyüklerinizden edindiğiniz tecrübeler üzerine kendi tecrübelerinizi de koyarak Türkiye ekonomisinde önemli bir artı yaşatacaksınız. Genç girişimci işadamlarımızın olması çok güzeldir. İleride bu ülke onlara kalacak. Eskiden ihracatı öğrenmek o kadar kolay değildi, çok uzun tecrübeler gerekiyordu. Ama sizler şimdiden bunu başarıyorsunuz, yaptığınız işi çok beğeniyorum." dedi.

Genç girişimcilere yer fıstığından yapılmış cezerye ve lokumlardan ikram eden Celalettin Cerrah, "Osmaniye olarak yerfıstığından yeni bir şeyler yapmaya çalıştık. Gerek çikolatalı şeker olarak gerekse de baklava olarak yer fıstığıyla yapılacak ürünleri gösterdik. Şimdilerde baklava, yerfıstığı ezmesi, lokum ve dondurma olarak da yeni ürünlerde de kullanmaya başladık. Genç girişimciler olarak bu ürünlere sahip çıkmanızı bekliyorum. Yer fıstığından ihracatta ve dış ticarette güzel kârlarlarla satabilirsiniz. Kimse yer fıstığını diğer ürünlerde işlemesini bilmiyor. Buna genç girişimciler olarak sahip çıkılsın. Osmaniyeli hemşehrilerimiz ve sivil toplum kuruluşları bu yeni yapılan ürünlere sahip çıkmalılar. Bu ürünler ileride çok kârlar getirecek. Fıstıkçıların bunlara sahip çıkması lazım." şeklinde konuştu.