BIST 10.161
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.471,88
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

16 yıllık 'meşhoş' yeşil alan oluyor

Kırıkkale halkına 16 yıldır hizmet veren Meyhoş kötü görünümü nedeniyle kaldırılıyor. Yerini ise çiçekler kaplayacak.

Abone ol

Kırıkkale halkına 16 yıldır hizmet veren Sebze ve Meyve Hali (Meyhoş) kötü görünüme neden olduğu için kaldırılıyor. Meyhoş'un yerine ise projesi tamamlanan yeşil park alanı yapılması planlanıyor.

Son birkaç haftadır tamamına yakını boşalan Meyhoş, 1 Haziran'dan itibaren yıkılmaya başlanacak. Proje hakkında bir açıklama yapan Kırıkkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Korkmaz, imar çalışmalarının bittiğini ve park projesinin hazır olduğunu söyledi.

Korkmaz, "Meyhoş şimdiye kadar yıkılması gerekiyordu ancak içindeki esnaf yer bulamadıkları gerekçesiyle izin aldılar. Haziran ayında yıkımı başlatacağız. Daha sonra park ve otopark alanı olması için projemizi gerçekleştireceğiz. Bu olay büyük ihtimalle yaz sezonun sonunda tamamlanacak. Hem otopark hem de yeşil alan olacak. Bir meydan havasına bürünecek parkımız şehrimize yeni bir imaj katacak" şeklinde konuştu.

Meyhoş'un yıkılma kararından memnun olmayan esnaf ise, "Türkiye'nin her yerinde Meyhoş var. Kırıkkale'de neden yıkıyorlar anlamıyoruz. Yetkililer bizim iş yerimizi yıkıp, park yapsa ne olacak. Bu alan kime hizmet edecek" dedi.