BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,26
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş planı Kılıçdaroğlu onu hiç yaptırmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığıyla ilgili "Bir süre daha belediyelerde istikrar bozulmasın, diye karar alınırsa Mart 2024’e kadar belediye başkanlıklarına devam edecekler. İmamoğlu ve Yavaş 2 görevi aynı anda yapmayacaklar. Kılıçdaroğlu onu hiç yaptırmaz" dedi.

Abone ol

Talat Atilla ile Tamer Korkmaz'ın sunduğu Memleket programına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu konuk oldu.

Bülent Kuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

- ('Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır' sözleri) Siyasetin bir kuralı var. En fazla vekili, oyu olan partinin genel başkanı başbakan olur. O feragat ediyorsa ikinci partiye teklif edilir. Normal olarak Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı otomatik olarak kabul edilmiş diye bekliyordum. Benim söylediğimde buydu. Ben ‘masayı dağıtırız’ demedim. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı doğaldır. Bu demokrasinin kuralıdır. Kemal Bey bunu istiyorsa kabul edilmiyorsa çok normal olarak demokrasinin gereği olarak dağılır, bunu söylemek istedim. Benim Millet İttifakı’nın diğer partilerine yönelik söylenmiş bir söz değildi.

"Onu Sayın Kılıçdaroğlu hiç yaptırmaz"

- (Yavaş ve İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığı) Seçimleri kazandıktan sonra hemen 2 belediye başkanını cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atadığı zaman her iki belediyeyi AK Parti’ye kaptırmış olacağız. Onunla ilgili (2024’teki yerel seçim) Mart’taki süreye göre bir değerlendirme yapılacak. İmamoğlu ve Yavaş cumhurbaşkanı yardımcılığı ve belediye başkanlığını aynı anda yapmayacaklar. Yapmamalılar. Türk devlet geleneğinde öyle bir şey söz konusu olamaz. Sayın Kılıçdaroğlu onu hiç yaptırmaz, hiç istemez, aynı şekilde Millet İttifakı'ndaki liderler de buna karşıdır.

İmamoğlu ve Yavaş ne zaman cumhurbaşkanı yardımcısı olacak?

 - 14 Mayıs'a kadar görevlerinden ayrılmalarına gerek yok. Kılıçdaroğlu seçildikten sonra istişare yapılacak. Atanmaları uygun görülürse belediye başkanlarından ayrılacaklar ve cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacaklar. "Belediyelerdeki yapılacak işler var" denilerek bir karar alınırsa Mart 2024 tarihine kadar başkanlar görevine devam edecek. Ondan sonra bu göreve başlayacaklar. 

Siyaset bazen kardeşe vurmayı da gerektirebiliyor

- (Akşener neden Bülent Kuşoğlu’nun istifasını istedi?) Benim gerçekten saygı duyduğum bir insan. Ona karşı benim bir lafım olmadı, terbiyesizliğim olmadı asla olmaz. Siyaset bazen kardeşe de vurmayı gerektirebiliyor. İlk vuruşu daha yakın hissettiğinize yapabiliyorsunuz, normaldir. 

Bülent Kuşoğlu ne demişti?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına 6'lı masada karşı çıkılması halinde masanın dağılacağını söylemişti. Hürriyet yazarı Hande Fırat'a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, "CHP'nin adayı kesin olarak Kılıçdaroğlu ve çok da normal. Ana muhalefet partisi genel başkanını aday çıkarmalı." ifadelerini kullanmıştı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Uzun yol şoförünü görenler şaşırdı 'siz mi süreceksiniz arabayı?' dediler
Foto Galeri Uzun yol şoförünü görenler şaşırdı 'siz mi süreceksiniz arabayı?' dediler Galeriye Gözat