BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,84
ALTIN 2.400,09
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlunun belge kaynağı

Kemal Kılıçdaroğlu belgeleri nereden temin ediyor? Kaynaktan biri CHP'li aday adayından. Peki ya diğeri?

Abone ol Fırat, Kılıçdaroğlu’nun kendisine yönelik suçlamalarda kullandığı raporu CHP'nin milletvekili aday adayının hazırlandığını belgelemişti. Önemli diğer bir belgeyi ise Mersin belediyesi temin etmiş.

AK Partili Fırat hakkında rapor düzenleyen gümrük kontrolörü Bayram Çolak'ın 2002 ve 2007'de CHP'den milletvekili adayı olduğunu kabullenen CHP'li Kılıçdaroğlu'nun, basına dağıttığı bazı belgeler CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin lojistik desteğini gözler önüne serdi.

İki belge arasındaki fark

Mersin'deki şirketle ilgili bazı belgelerin Kılıçdaroğlu'na CHP'li belediye tarafından belediyenin faksından gönderildiği ortaya çıktı. Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun, farklı yıllarda farklı olaylara ilişkin yargı kararlarını Fırat'ın şirketin yönetiminde olduğu döneme ilişkin kararlar gibi yansıtmaya çalışmasına tepkiler sürüyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kılıçdaroğlu'nun geçmişte iyi bir hesap uzmanı olduğunu hatırlatırken "Müthiş şekilde kamuoyunu aldatmıştır, kamuoyundan özür dilemelidir. Şu ana kadar hesap uzmanlığı veya devlette teftiş görevinde bulunmuş veya bulunacak arkadaşların kamuoyu ve mükellefler nezdinde güvenilirliğini kaybetmesine sebep olabilir" dedi. (Bugün)