BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,04
ALTIN 2.493,20
HABER /  POLİTİKA

Kutanın siyaseti mezara kadar

SP lideri Recai Kutan, siyaseti bırakıyor mu? İşte bu sorulara Kutan bugün Kocaeli'nde yanık verdi.

Abone ol Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ''ülke ekonomisinin adeta bir batağın içinde olduğunu, borcun 500 milyar dolara ulaştığını'' ileri sürdü. Bu arada Kutan, siyaseti bırakıyor iddialarına da cevap verdi.

Partisinin Kocaeli il teşkilatınca bir düğün salonunda düzenlenen iftar yemeğine katılan Kutan, burada yaptığı konuşmada Hükümet'in ekonomi politikasını eleştirdi. Kutan, ''Sayın Başbakan, 'Ekonomi düzlüğe çıktı', 'Başarılı bir ekonomi politikası uyguladık, kişi başına milli gelir 9 bin 300 dolara çıktı' diyor. Demek ki dört kişilik bir ailenin evine yılda 36 bin dolar giriyor. Peki bu 36 bin dolar nerede?'' diye konuştu.

Kutan, ülkedeki gelir dağılımının adaletsiz olduğunu belirterek, ''Ekonomimiz tam bir batağın içerisinde, borcumuz 500 milyar dolara ulaştı'' dedi.

Recai Kutan, sosyal yapının her geçen gün tahrip edildiğini ifade ederek, boşanma oranlarının son 3 yılda yüzde 200 arttığını, öğrencilerin yüzde 25'inin sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyledi.

Kutan, konuşmasının ardından Saadet Partisi'nin İzmit Belediye Başkan adayı Ahmet Kul, Derince Belediyesi Başkan adayı Halit Altuntaş, Gölcük Belediye Başkan adayı Necati Zorlu, Körfez Belediye Başkan adayı Maşallah Söğüt, Karamürsel Belediye Başkan adayı Ahmet Özen ve Başiskele Belediye Başkan adayı Şaban Aktürkoğlu'nu tanıttı.

(TE-HKN-MÇ)


26.09.2008 22:47:16