BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İstanbulda fırtına felaketi

İstanbul'da fırtına yıktı geçti. Yıkıntı altında kalan bir kişi hayatını kaybederken, Başbakan'da tehlike atlattı!

Abone ol

İstanbul'da fırtına yıktı geçti. Fırtına nedeniyle ağaçlar ve cami minareleri devrildi. Yıkıntı altında kalan bir kişi hayatını kaybetti. İDO seferleri kısa süreliğine iptal edildi. Yağışlı hava 3 gün daha sürecek.

Beşiktaş Yıldız Camii'nde cuma namazı kılınırken avluda bulunan cemaatin üzerine asırlık çınar ağacı devrildi. Kökünden devrilen ağacın altında kalan 2 kişi yaralandı.

Bir başka vatandaş, olayın ardından cami imamının cemaat içerisinde doktor olup olmadığı yönünde anons yaptığını; bir doktorun gelerek yaralılara ilk müdahaleye yaptığını anlattı. Yaralanan iki kişi tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.

BAŞBAKAN'DA TEHLİKE ATLATTI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cuma namazını Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki evinin yakınında bulunan Akabe Camii'nde kıldı. Başbakan Erdoğan'ın camiide olduğu sırada kuvvetli rüzgar nedeniyle bir evin terasındaki salıncak aşağıya düştü. Camının önüne düşen salıncak nedeniyle şans eseri zarar gören olmadı.

 
Şişli'de Kuştepe Cami'sinin minaresi
lokanta olarak kullanılan binanın üzerine
devrildi. Yıkılan enkaz altında kalan
1 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altındaki
üç çocuk babası  Metehan Altunkılıç'ın
cesedine akşam saatlerinde ulaşıldı.
Haberin tedayları için TIKLAYIN

İDO SEFERLERİ İPTAL
İDO’dan yapıklan açıklamada, İstanbul'da şiddetli rüzgâr ve yağış nedeniyle Bostancı-Kadıköy-Bakırköy, Bostancı - Kabataş seferleri karşılık olarak iptal edildi.

YALOVA iSTANBUL DENİZ SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ
Marmara Denizi ve Türkiye'nin batısında etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Yalova ile İstanbul arasındaki deniz ulaşımı aksadı. Yalova ve İstanbul arası deniz otobüsü ve feribot seferleri iptal edilirken, seferler 18.30'da tekrar başladı.

İSTANBUL'DA FIRTINA LÜKS YATI BATIRDI
Şiddetli rüzgar ve sağanak yağış nedeniyle Fenerbahçe Kalamış Marina yakınlarına demirlemiş halde bulunan lüks yat su almaya başladı. Bir süre sonra sağa sola sallanan yat, daha sonra Marmara Denizi'nin sularına gömüldü.

 

İstanbul'da öğle saatlerinde etkili olan
fırtına nedeniyle Beykoz sahilinde bulunan 14 balıkçı teknesi ile bir yat battı.

THY UÇAĞI PAS GEÇTİ
İstanbul’u etkisi altına alan rüzgâr Atatürk Havalimanı’na inmeye çalışan Türk Hava Yolları uçağının pas geçmesine neden oldu. Türk Hava Yolları’nın TK 1185 sefer sayılı Telaviv-İstanbul uçağı Atatürk Havalimanı’na inişte yan rüzgâr yüzünden pisti pas geçmek zorunda kaldı. Uçak daha sonra 10 dakika gecikmeli olarak indi.

144 BİNANIN ÇATISI UÇTU
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), fırtınanın etkisiyle İstanbul'un çeşitli semtlerinde 144 binanın çatısının uçtuğunu, 20 ağaç ile elektrik direklerinin ve bir minarenin devrildiğini bildirdi.

AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'un bugün öğle saatlerinden itibaren şiddetli fırtınanın etkisi altına girdiği ve alınan ihbar üzerine AKOM, İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin alarma geçtiği belirtildi.

Açıklamada, fırtınanın etkisini arttırmasıyla çeşitli semtlerde 144 binanın çatısının uçtuğu, 20 ağaç ile elektrik direklerinin ve Kuştepe Merkez Camisi minaresinin devrildiği ifade edildi.

Çok sayıda aracın hasar gördüğü, itfaiye ekiplerinin gelen tüm ihbarlara müdahale ederek araçları kaldırılma çalışmalarını sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, rüzgarın şiddetinin Terkos'ta 104, AKOM'un bulunduğu Kağıthane'de 92, Ömerli'de 100, Hadımköy'de 92, İkitelli'de ise 85 kilometre olarak ölçüldüğü bildirildi.

Açıklamada, metrekareye Terkos'a 45, Çatalca'ya 197.2, Elmalı'ya 130, Sultanbahçe'ye 184, Pabuçdere'ye 135, Çilingoz'a da 461 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

İstanbul'daki fırtına felaketi sonrası ilk görüntüler;