BIST 9.968
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.425,38
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın sözlerine karşı sert itham!

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın 'masaya dön' çağrısına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, "Meclis Başkanı'na yanıtı yarın göndereceğim. İlk mektuptaki cevabımızı yenileyeceğiz" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AYM'nin Can Dündar kararını tanımadığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "narsist" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "AYM'nin kararına saygı duymuyorum" ifadesini sert sözlerle eleştirerek "Narsist kişiler kural, yasa, anayasa tanımazlar. Namus ve şeref kavramlarının içini boşalttılar, namus ve şeref kavramı bitti onun için. Şimdi hukuk da bitecek." dedi.

"ŞİMDİ HUKUK DA BİTECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e tahliye yolunu açan kararı için "AYM kararına sessiz kalırım ama saygı duymuyorum. İfade özgürlüğü ile ilgisi yok, bu bir casusluk davasıdır" demişti. Erdoğan'ın bu açıklamasına sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Hiçbir şey eleştirinin dışında tutulamaz. Yargı da parlamento da eleştirilebilir iktidar da ama siz şunu söylüyorsunuz saygı duymuyorum ve uygulamayacağım diyorsunuz kimsin sen? Sen çıktın TBMM'nin önüne anayasaya sadakatten ayrılmayacağına kurumların uyum içinde çalışacağına namusun ve şerefin üzerine yemin ettin. Şimdi namus ve şeref kavramlarının içini boşalttılar, namus ve şeref kavramı bitti onun için. Şimdi hukuk da bitecek. Hukukun da içini boşaltacaklar. Kurallar da bitecek. Narsist kişiler kural, yasa, anayasa tanımazlar. Bunların sağlıklı bir ruh yapıları yoktur."

YENİ ANAYASA TARTIŞMALARI

Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın mektubuna yanıtı yarın vereceğini belirterek, "İlk mektuptaki görüşümüz neyse, aynı görüşümüz devam ediyor" dedi. CHP Lideri, "Biz hiçbir zaman masayı devirmedik toplantıyı TBMM Başkanı bitirdi" ifadesini kullandı.