BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Meclis Başkanı'nın masaya dön çağrısına CHP'den olay yanıt

TBMM Başkanı Kahraman'ın Anayasa Uzlaşma Komisyonu için CHP'ye yaptığı 'masaya dön' çağrısına CHP'den yanıt geldi. CHP Grup Başkanvekili Engil Altay, "Cumhurbaşkanı sözlerini düzelmetzse o masaya oturmamız mümkün değil" dedi.

Abone ol

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup göndererek Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na dönmeleri çağrısında bulunmuştu.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 'masaya dön' çağrısına CHP'den yanıt geldi. CHP Grup Başkanvekili Engil Altay, "Cumhurbaşkanı sözlerini düzeltmezse o masaya oturmamız mümkün değil" dedi.

DEVLET BAHÇELİ: CHP'Yİ İKNA EDİN!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın Anayasa çalışmalarına yeniden başlanması için siyasi parti liderlerine ikinci kez gönderdiği mektuba yanıt verdi. Bahçeli, Meclis Başkanı Kahraman’a yazdığı mektupta CHP’nin ikna edilmesi gerektiğini belirterek “MHP olarak Anayasanın azami mutabakat çerçevesinde çıkarılmasını teminen CHP nezdinde girişimlerinizin sonuç vermesini ve ikna edilmesini Anayasa konusunda toplumsal mutabakatın temini için gerekli gördüğümüzü ifade etmek isterim” dedi.

ANAYASA UZLAŞMA KOMİSYONU DAĞILMIŞTI

Anayasa Uzlaşma Komisyonu, 16 Şubat 2016 tarihindeki 3. toplantısında, CHP ve AK Parti'li üyeler arasında yaşanan başkanlık sistemi tartışmaları sonrasında dağıldı.

CHP'nin komisyon üyesi milletvekilleri toplantı sonrasında yaptıkları açıklamada, "komisyon başkanlık sisteminin planı" iddiasında bulunmuşlardı ve parlamenter demokrasiden taviz vermeyeceklerinin altını çizmişlerdi.

AK Parti adına bir açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ise Meclis'in yeni bir anayasa yapacak yetenekte olduğunu belirtirken, "CHP bir kez daha süreci sabote etmiştir" dedi. Ömer Çelik, "CHP eski anayasada ısrar ediyor, toplumun değişim talebine direniyor" ifadesini kullandı.