BIST 9.461
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.494,67
HABER /  POLİTİKA

MHP'de Ümit Özdağ bombası sürpriz mi yapacak?

MHP'de Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'ın istifa etmesi partiyi hareketlendirdi. Ümit Özdağ'a MHP'nin ağır toplarından destek geldiği ve parti içinden adaylık için baskı yapıldığı iddia edildi.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi'nde Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Süleyman Sazak'ın ardından Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'ın istifa etmesi kulisleri yeniden hareketlendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye kongre çağrısı yaparak genel başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Ümit Özdağ'ın genel başkan adaylığı için nabız yokladığı iddia edildi. MHP'den gelen kulis haberlere göre, Özdağ'ın da MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını koyacağı konuşuluyor. Bu iddia daha önce yalanlansa da güçlü bir olasık olmaya devam ediyor.

GENEL BAŞKAN ADAYLIĞI BASKISI

Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Süleyman Sazak gibi adaylığını açıkça deklere etmeyen Ümit Özdağ'ın ise "sessiz" ve "derinden" nabız yokladığı ileri sürülüyor. "Mağlubiyet tahlili edilmedi" diyen Özdağ'a Genel Başkan adaylığı baskısı yapıldığı gelen iddialar arasında.

MHP'NİN AĞIR TOPLARINDAN DESTEK

Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve eski Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri ile birlikte olağanüstü tüzük kurultayı çağrısı yapan Ümit Özdağ'a istifa ettiği Başkanlık Divanı ve Merkez Yönetim Kurulu'ndan da "sürpriz" destek geldiği belirtildi.

MYK ÜYELERİ ÖZDAĞ'I "GİZLİCE" ARADI

Bazı Başkanlık Divanı ve MYK üyelerinin bildiri sonrası Özdağ'ı "gizlice" telefonla arayıp gösterdiği tavrından dolayı tebrik ettiği iddia edildi. Sözcü'nün iddialarına göre; Özdağ'a muhaliflere olağanüstü kongre için imza vermeyen İl ve ilçe başkanlarından da çok sayıda telefon geldi. Divan ve MYK üyelerinin Devlet Bahçeli'ye "sadakatten" dolayı şimdilik açık tavır sergilemedikleri öne sürüldü.

MHP'DE BİLDİRİ HAZIRLIĞI

MHP kulislerine, Ümit Özdağ'ın depreme neden olan çıkışının ardından Meclis'teki bir grup milletvekili ile bazı MYK üyelerinin de tüzük kurultayı toplanması için bildiri yayınlayacağı yansıdı