BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan CHP'nin anayasa restine ilginç cevap!

Erdoğan Fildişi'nde yaptığı açıklamada CHP'nin “Cumhurbaşkanı sözlerini düzeltmezse o masaya oturmamız mümkün değil” çıkışına ilginç bir cevap verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından anlaşmaların imza törenine katıldı. İki lider ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, CHP'nin  “Cumhurbaşkanı sözlerini düzeltmezse o masaya oturmamız mümkün değil” çıkışına "CHP zaten anayasa mutabakat komisyonundan çekilmedi mi" diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fildişi Sahili modern dünyanın Afrika’daki durağı olacaktır. Ekonomik ve siyasi ilişkilerimizi gözden geçirme fırsatı bulduk. 3 milyon mülteciyi ağırlıyoruz. Batı gibi onlara kapıları kapatmadık. Yatırımların karşılıklı teşviki noktasında anlaşmalar imzaladık. İmza atmak kolay asıl olan bu anlaşmaları takip etmek, hayata geçirmektir. Şehircilik konusunda birikimlerimizi Fildişi Sahili ile paylaşabiliriz. Önümüzdeki dönemde kardeşlik ve atılım hamlesi devam edecek.2017 yılında ticaret hacminde 1 milyar doları yakalayabiliriz" dedi.

"SURİYE’NİN GENELİNDE ŞU ANDA ATEŞKES YOKTUR, SALDIRILAR MEVZİ MEVZİ DEVAM ETMEKTEDİR"

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de 24 saat geçmeden ateşkesin ihlal edildiğine yönelik iddiaların sorulması üzerine şöyle konuştu: "Bunu yola çıkarken de söylemiştik. Birçok kırılmalar olabilir demiştik. O an itibariyle de 3’te 1’inde böyle bir ateşkesin söz konusu olduğunu, şu anda da Suriye’de, Suriye’nin bütününde bir ateşkesin söz konusu olmadığını ifade edebilirim. Temennim odur ki bunun geneline yaygınlaşmasını hep birlikte görelim. Fakat Suriye’nin genelinde şu anda ateşkes yoktur ve orada yine aynı şekilde saldırılar mevzi mevzi ne yazık ki devam etmektedir"

“CHP ZATEN ÇEKİLMEDİ Mİ?”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın “Cumhurbaşkanı sözlerini düzeltmezse o masaya oturmamız mümkün değil” şeklindeki sözlerin hatırlatılması üzerine Erdoğan şunları söyledi:

“Bu tutum üzerinde fazla konuşmaya gerek yok. CHP zaten anayasa mutabakat komisyonundan çekilmedi mi. Belki meclis başkanımızın son mektubu onlarda farklı bir düşünce meydana getirmiş olabilir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül’le ilgili kararına ilişkin “Uymuyorum, saygı da duymuyorum” demişti.