BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,67
ALTIN 2.524,69
HABER /  GÜNCEL

Fetullah Gülen'e bir kötü haber daha! Reddedildi

Fetullah Gülen'in AK Parti milletvekilleri Salih Kapusuz ve Mazhar Bağlı'ya açtığı manevi tazminat davaları reddedildi.

Abone ol

Fetullah Gülen'in, gazetelere verdikleri röportajlarda kendisine iftirada bulunduğu iddiasıyla eski AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ve eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı'ya açtığı manevi tazminat davaları reddedildi. 

Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Gülen'in avukatı Talha Aksoy ile Kapusuz'un avukatı Muammer Cemaloğlu katıldı.

İFTİRA VE SALDIRI VAR İDDİASI

Duruşmada, dava dilekçelerini ve beyanlarını tekrarladıklarını belirten avukat Aksoy, Kapusuz'un 3 Haziran 2014'te bir gazeteye verdiği, "Paralel çete yabancı silah şirketlerine hizmet etmiş" başlıklı röportajda, müvekkiline iftira atıldığını ve haksız saldırı niteliğinde olduğunu ileri sürerek, davanın kabulüne karar verilmesini istedi.

DAVANIN REDDİNİ TALEP EDİYORUZ

Avukat Cemaloğlu ise dava konusu röportajın yapıldığı dönemde Kapusuz'un AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olduğunu anımsatarak, "Müvekkilimin açıklamaları, tamamıyla kamuoyunda 'Paralel Yapı' olarak bilinen örgüte yönelik açıklamalardan ibarettir. Örgüt hakkında çok sayıda kovuşturma ve soruşturma olduğu da malumdur. Davanın reddini talep ediyoruz" dedi.