BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,72
ALTIN 2.408,21
HABER /  GÜNCEL

Kenan Evrenin bağırsağı alındı!

Yaklaşık 10 gündür Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde tedavi gören 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in kalınbağırsağı geçen pazartesi günü alındı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı dönemindeki Basın Danışmanı Ali Baransel, Evren’in bağırsağındaki şiddetli kanama nedeniyle hastaneye kaldırıldığını anımsattı.

Kanamayla birlikte Evren’in kalp ritminin bozulduğunu anlatan Baransel, şunları söyledi:

GEREĞİNİ YAPIN DEDİ

“Üç ay önce de iki tane stent takılmıştı. Kalbin düzenli çalışması için başta kan sulandırıcılar olmak üzere bazı kalp ilaçlarını düzenli alması gerekiyordu. Kalın bağırsağındaki kanama yüzünden, kanı sulandırıcı ilaçlarını kesince, doktorları hastalarını üç gün önce tekrar bir konsültasyona tabii tuttular. Sonuçta çözümü, kanayan kalınbarsağı tamamen almakta gördüler. Evren Paşa’ya ve yakınlarına da durumu anlattılar. Ani ve radikal kararlar alabilen bir yapıya sahip olan Evren Paşa, doktorlarına, ‘Tablo buysa derhal gereğini yapın’ dedi.

İki gün önce operasyon başarıyla gerçekleştirildi ve kalınbağırsağı tamamen alındı. İncebağırsak, rektuma bağlandı. Şu an itibariyle herhangi bir riski yok. Sağlık durumu iyiye gidiyor. Doktor ve hemşireleri odasında yürütüyorlar. Kızları, damatları hep yanında. Sonuç olarak çok ciddi bir operasyon geçirdi. Her hasta gibi yoğun bir bakım altında. Belleği ve bilinci çok iyi. Yakında 93 yaşına basacak, maşallah her şeyi çok net hatırlıyor.”