BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.418,56
HABER /  GÜNCEL

İdamlık gencin son mektubu

26 yıl önce idam edilen Erdoğan Yazgan'ın yazdığı veda mektubu ailesine yeni ulaştı. İşte idamdan önce yazılan son satırlar..

Abone ol

12 Eylül döneminde idam edilen Erdoğan Yazgan, son yazdığı mektup ailesine ulaştı... 

Erdoğan Yazgan, 1981 yılında Adapazarı’nın Akyazı ilçesinde 5 arkadaşı ile birlikte bir kuyumcu soygununa karışmış, polisle çıkan çatışmada iki arkadaşı ölmüştü. Yazgan ve üç arkadaşı ise olay sonrası saklandıkları bir köyde yakalanmıştı.

29 Ocak 1983'te İzmit Kapalı Cezaevi’nde Ömer Yazgan, Mehmet Kanbur ve Ramazan Yukarıgöz’le birlikte idam edilmişti. 3'ünün yazdığı son mektuplar ailelerine teslim edilirken, adresine ulaşmayan tek mektup Yazgan'ın mektubuydu. 

O da Kara Kuvvetleri arşivlerinden çıkarılarak ailesine törenle teslim edildi. Gazeteport'un haberine göre Yazgan’ın anne ve babasının yanı sıra abla ve kardeşlerine de ‘’Sevgili ve değerli aileme’’ diye başlayan ikinci bir mektup daha yazdığı ortaya çıktı. Yazgan bu mektubu, elleri kelepçeli olarak yazdığını belirtiyor ve ‘’Acele ediyorlar, kısa oldu’’ diyerek bitiriyor.

"Üçüncü Yol" örgütü davasında yargılanıp idam edilen dört kişiden biri olan Erdoğan Yazgan’ın mektubu şöyle :

“Sevgili ve değerli aileme

Bu size yazacağım son mektup. Sizlerle uzun bir zamandır cezaevinde görüşüyorduk. Hepinize olan sevgimi bilirsiniz.

Bunu burada uzun uzun yazmayacağım. Kanaatimce bu kadarı yeterli. Kardeşlerim Güldoğan ve Hatice’ye, bir anlık sinirlilikle kızdım, kusura bakmasınlar.

Ahmet, Sabire, Fatoş ve Selma’ya da ayrıca çok selamlar. Hepiniz her şeyinden mahrum hayatımda bana destek ve moral oldunuz.

Sizlerin benim dünyamda ayrı bir yeri vardı. Sizlere onurlu bir yaşamı miras bırakabildim ise ne mutlu bana. Şu anda tek dileğim sizlerin sağlığının bozulmaması. Acı olacak ama dayanmanız gerek.

Kimseyi suçlamayın, bu işin tek sorumlusu bugünkü yönetim ve devlettir. Yani suçlu olan bizi asanlardır. Görüşlerimi ve neyi savunduğumu burada yazmayacağım çünkü sizler bunu biliyorsunuz. Yaşamım kısa ve onurlu oldu. Hepinizi candan kucaklar ayrı ayrı öperim. Soran bütün dost ve akrabalara selamlar. Acele ediyorlar, kısa oldu. Sizi seven oğlunuz ve abiniz Erdoğan Yazgan’’