BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.472,50
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan CHPlileri de ağlattı

Erdoğan'ın grup konuşması CHP'lileri çok etkilemiş. Üst düzey bir partilinin sözleri partideki kafa karışıklığını yansıtıyor.

Abone ol

. Başbakan Erdoğan'ın ağlatan grup konuşması hala dillerde.. "Tarihe geçti" diyenler azımsanmayacak boyutta. Öyle ki en büyük siyasi rakibi CHP'liler bile etkilenmekten kendilerini alamamış.

CHP'nin en etkin organı olan Parti Meclisi üyesi Sabah yazarı Mahmut Övür'e konuştu.. Bir anlamda parti politikasına isyanını dile getiriyor. Övür ismini vermediği o partilinin sözlerini bugünkü köşesinde yazdı:

"Başbakan, hiç tereddüt etmeden altına imza atacağım bir konuşma yaptı. İzlerken inan tüylerim diken diken oldu..."

Tepkiler bununla sınırlı değil elbette. CHP içinde Kürt açılımındaki farklı sesler Aykut Oray'ın cenazesinde ortaya çıktı.

Cenazeye katılan Sabah yazarı Övür, onlarca CHP'liden benzer tepkiler almış.. Övür yine ismini vermediği deneyimli parti üyesi olduğuni söylediği bir CHP'linin görüşlerini de köşesinde aktarıyor:

"İnanılmaz etkilendim. Bizim bu tür açılım karşısında sessiz kalmamamız gerekiyor. Ben Kürt değilim ama artık bu sorunu Türkiye'nin çözmesi gerekiyor. Bizden de birilerinin çıkıp konuşması lazım."

Araya girip soruyorum: "Siz neden konuşmuyorsunuz?"

"Biz sabıkalı siyasetçi olduğumuz için konuştuğumuzda farklı yorumlanıyoruz. Ortalığı karıştıracağımızı söyleyip bizi susturuyorlar."