BIST 10.245
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,61
HABER /  POLİTİKA

Ne kimliğin ne de sıfatın var

Açılım polemiği tam gaz sürüyor. Bahçeli'ye yüklenen Erdoğan eleştiri dozunu artırdı..

Abone ol

Kürt açılımında Erdoğan ve Bahçeli arasındaki savaş kızıştı.. Bahçeli'nin ağır suçlamalarına Erdoğan Rize'den bir kez daha yanıt verdi. Erdoğan "milliyetçiliğimi tartacak ne bir sıfatın, ne bir kariyerin, ne de bir kimliğin var" diyerek Bahçeli'yi sert sözlerle eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik açılımın hedefinin 70 milyon vatan evladının birbirini sevmesi olduğunu söyledi. Erdoğan, Trabzon ve Rize gezisinin son programında Rize'nin Çayeli ilçesinde topla açılış törenine katıldı.

BİZİM UŞAKLAR BU İŞİ BİLİYOR

Bu sırada AK Partili gençlerin 'Lazı, Kürdü, Çerkezi, kucakladık herkesi' tezahüratı üzerine Erdoğan, " Bu mesele bu kadar işte. Bizim uşaklar bu işi biliyor." dedi.

MİLLİYETÇİLİĞİMİ TARTACAK NE SIFATIN NE KARİYERİN NE DE KİMLİĞİN VAR

Demokratik açılım konusundaki tutumlarından dolayı MHP lideri Devlet Bahçeli ile CHP lideri Deniz Baykal'ı eleştiren Erdoğan, "Türkiye'nin kaybedecek tek bir saniyesi yok. Artık anaların gözyaşı dinmeli. Yıllar yılı bu ülkenin enerjisini yapay gerginliklerle, sanal gündemlerle heba ettiler. Şimdi de demokratik açlım sürecine daha, bizim ne teklif edeceğimiz bilmeden muhalefet partileri red cevabı verdi. Sayın Bahçeli, daha önce söyledim, yine söylüyorum; Senin, AK Parti'nin ve benim milliyetçiliğimi tartacak ne bir sıfatın, ne bir kariyerin, ne de bir kimliğin var. Kimse sana bu yetkiyi vermez. Biz bu ülkenin 81 ilinde varız. MHP ve CHP, siz neredesiniz? Anlayabilmiş değilim." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Ahmet Hamdi-Nurzan İshakoğlu Anadolu Liseli, Çayeli afet konutları, bulvar düzenlemesi ile Güneysu afet konutlarının açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, son olarak afetzedelere anahtarlarını teslim etti.