BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,71
ALTIN 2.411,12
HABER /  GÜNCEL

Erdoğana tuvalette protesto

Yılmaz Erdoğan'ın 3 yıl önce yazdığı mektup protesto edildi. Erdoğan posterleri tuvalet duvarlarına yapıştırıldı.

Abone ol

PKK'lılara şehit diyen Yılmaz Erdoğan'ın, "Kanadı Kırık Güvercinden Mektup" adlı yazısı, tuvalette protesto edildi.

Kürt açılımıyla birlikte Yılmaz Erdoğan'ın tartışılan yazısı yeniden gündeme getirilmesi Türkiye Kamu-Sen Balıkesir şubesini ayağa kaldırdı.

Üzerlerinde Yılmaz Erdoğan'ın fotoğrafı ve "Yılmaz Erdoğan PKK'lılara, 'şehit' diyor. Yılmaz Erdoğan, bak seni bu ülkede kaç kişi kınayacak" yazısı bulunan posterleri tuvaletin duvarlarına vve halka açık yerlere yapıştırıldı.

Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, Türk Eğitim-Sen Balıkesir 2 No'lu Şube Başkanı Süleyman Demir ve sendikacılarla birlikte, Edremit ilçesindeki Faruk Serpil Parkı'nda bulunan umuma açık tuvalet binası önünde basın açıklaması yaptı.

TERÖRİST DİLİDİR

Tuvalet önünde bir basın açıklaması yapan Türk Kamu Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, Erdoğan´ın ``PKK´lılara şehit dediğini’’ ileri sürdü, ``Bu mektup müthiş destek gördü. Bu desteğin PKK´lılara şehit diyen birine verilmesi, bizleri derinden yaralamıştır. Öncelikle muktubun dili; bir sanatçı dili değil, terörist dilidir. Mektupta ateşkes isteniyor. Vatan hainleri için `gerilla´ sözcüğü kullanılıyor.

Sanırsınız ki, iki devlet arasında savaş oluyor. Türkiye Cumhuriyeti bir devlettir. Karşısına kimleri muhatap alacağını ve devlet olmanın şuurunu iyi bilir. Devleti eşkıyayla aynı teraziye koyması kabul edilemez. Kavgayı biz başlatmadık. Bin yıldır aynı geleneklerle, kültürle yaşıyoruz. Bunlar bin yıldır bu topraklarda istedikleri gibi yaşıyorlar. Türkiye’deki demokratik hakları kendi emellerine kullanarak aleyhimize kullanan aydınlara dur denilmesi lazım. `Bunları kabul edin, dağdan indirin’ deniliyor. Mektup, son zamanlarda teröristlerin azgınlığına, askerin, halkın tepkisini yatıştırmak, olası bir harekatı engellemek ve onlara şahsiyet vermek amacına yöneliktir. Kendisini çok akıllı zannedenler, karşısındakilerin de akıllı olduğunu unutmamalıdır. Türkiye her zaman için, aydın geçinen bazı insanların ihanetiyle zarar görmüştür. Bunları yazacağına, dağdakilere `Siz ne yapıyorsunuz?’ demesi, `Sanatçı olmadığım halde, sanatçı itibarı görüyorum’ demesi lazım’’ diye konuştu.

Yılmaz Erdoğan tarafından kaleme alınan "Güvercin kanadına yazılan mektup’’ başlıklı yazı, 24 Temmuz 2006´da Hürriyet Gazetesi´nde yayınlanmıştı.

Günlerce konuşulan o yazıda Erdoğan nele diyordu? İşte o mektup

[PAGE]

"Kürtçede de Türkçede de binlerce ağıt vardır.

...

Ama yüreğimizde artık dağlanacak yer kalmamıştır.

Sevdadan gayrısına ağıdımız olmasın artık.

Şimdi hepinizin huzurunda yalvarmak istiyorum.

...

Kimin dudaklarının ucundaysa bunca gencecik hayat, ben ona yalvarmak istiyorum.

Ne olur? Bu işi durdur.

...

İşte açık açık yalvarıyorum, durdursun durdurmaya gücü yeten.

Sabahlara kadar tartışalım.

...

Kimseyi haklı bulmuyorum, kimseyi haksız bulmuyorum.

"Acı"nın yanına "şifa", "zor"un yanına "çaba", "intikam"ın yanına "bağışlama"...

"Ölüm"ün yanına "hayat"!

Kürtçe meselesi, Türkçe meselesi üzerine bir yakarış bu...

Elimde sade kelimeler...

Dizlerimin üstüne çöktüm ağlıyorum.

Takatimin sonundayım ve durdurun diyebiliyorum sadece.

Yalvarırım... Durun.

Durdurun!"