BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,71
ALTIN 2.407,25
HABER /  SAĞLIK

Ev kazalarında kaç çocuk ölüyor biliyor musunuz?

Çocuklarımız... Dikkatsizlik ve ihmal çocukları öldürüyor. İşte ev kazalarındaki ürküten tablo...

Abone ol

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Uzm. Dr. Halil Aydınlıoğlu, Türkiye'de her yıl 2 bin 500 çocuğun ev kazalarında hayatını kaybettiğini söyledi.

 Aydınlıoğlu, alınacak basit önlemlerle kaza riskinin en aza indirilebileceğini ifade etti.

Aydınlıoğlu, acil servis bekleme salonuna yerleştirdikleri ekrandan hasta yakınlarını, ev kazalarından korunma yöntemleri hakkında bilgilendirdiklerini belirterek, her gün ortalama 100 slayt gösterildiğini kaydetti.

AYDA 10 ÇOCUK ÇAMAŞIR SUYU İÇMİŞ HALDE GELİYOR

Acil servise her ay yaklaşık 10 çocuğun çamaşır suyu içtiği için getirildiğini aktaran Uzm. Dr. Aydınlıoğlu, ailelerin kazalardan korunma yöntemleri ve ilk yardım konusunda bilinçlenmesinin önemini vurguladı.

Aydınlıoğlu, "Ateşli çocuklarda yapılan yanlış uygulamalar veya basit ev kazaları sebebiyle başvuran hastaları 72 saat gözlem altında tutuyoruz. Ölümcül sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Bu eğitimler amacına ulaşırsa, yılda 200 çocuğun hayatı kurtulabilir" dedi.

Acil servis bekleme salonundaki ekranda gün boyu gösterilen slaytlarla yanık, elektrik çarpması, yanlış ilaç kullanımı veya 3 yaşın altında çerez ve küçük parçalı oyuncakların solunum yoluna kaçması gibi acil müdahale gerektiren kazalarla ilgili ilk yardım bilgileri aktarılıyor.