BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim çıkışı! Demirtaş'ın tutuklanması 'hukuk faciası'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin ülkeyi erken seçime götüreceğini savunarak "Biz yönetemiyoruz, seçime gitmek zorundayız' diyecekler" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tekrar tutuklanmasını ise 'hukuk faciası' olarak değerlendirdi.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “erken seçim” tartışmaları konusunda kendilerinin bir seçim istemediklerini, ancak AK Parti'nin Türkiye'yi yönetemediğinin farkına vardıktan sonra “Biz yönetemiyoruz, seçime gitmek zorundayız” diyeceğini ifade etti. 

"Yönetemedikleri gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalacaklar"

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı'nın sorularını yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

Ben, özellikle yerel seçim döneminden bu yana, bir erken seçimi doğru bulmadığımı, parti olarak bizim de bir erken seçim talebimizin söz konusu olmayacağını sıklıkla vurguladım. Biz hâlâ aynı noktada duruyoruz. Bir erken seçim doğru değil. Ancak, erken seçim kararı alacak olan iktidar bloku açısından durumu değerlendirdiğimizde, bir süre sonra bunlar başta ekonomi olmak üzere pek çok konuda Türkiye’yi yönetemedikleri gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalacaklar.

Dolayısıyla 'Biz yönetemiyoruz, seçime gitmek zorundayız' diyeceklerdir.

Demirtaş'ın tekrar tutuklanması hukuk faciası

(Yargı paketindeki af düzenlemesi tartışmaları üzerine) Adalet Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı bir metin önümüzdeki süreçte parlamentoya gelir. Gelince ancak o zaman düşüncelerimizi söyleyebiliriz. Haksız yere içeride olan çok kişi var. Eren Erdem'den tutun Osman Kavala'ya kadar... Sivil toplum örgütlerinden, askeri öğrencilere ve yazar, çizerlere kadar gereksiz yere yatan birçok insan var. Bunlar haksız yere yatıyorlar. Dünyanın gözü de bu çerçevede Türkiye'ye dönmüş durumda. Adaletin olmadığı bir ülke olarak tanımlanıyor Türkiye. Bir dikta yönetimi var. Bu çerçevede Adalet Bakanlığı belki dışarıdan gelen eleştirileri biraz yumuşatmak için bu çalışmayı yapıyor olabilir... Çünkü Türkiye'de adaletin olmadığını, siyasal baskıların yargıçlar üzerinde de sürdürüldüğünü herkes biliyor.

Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesi gerekirken siyasal iktidarın talebi üzerine tekrar tutuklanması aslında bir hukuk faciasıdır.
Türkiye yönetilemiyor iddiasına AK Parti'den yanıt

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin neredeyse her gün ekonomiye yönelik yorumlarda bulunduğunu ve Türkiye'nin yönetilemediğini söylediğini belirterek, şunları ifade etti: Hayatta hiçbir yönetme sorumluğu almamış kişiler, Türkiye'nin yönetilemediğine dair uzun uzun açıklamalar yapıyorlar. Ama ortaya koydukları performansa bakıyorsunuz, sadece kulis faaliyetinden ya da konferans düzenlemekten ya da otellerde birtakım gizli görüşmeler yapmaktan ibaret. Cumhurbaşkanımızın da söylediği bir şey vardı. 'Bunlar bir gün iktidara gelirse ilk yapacakları iş Türkiye'yi IMF'ye teslim etmek olur' diye bir ifadesi var. O tespitin de ne kadar doğru olduğu görülmüş oluyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Rüyasında gördü annesinin mezarına akıl almaz bir cihaz koydu
Foto Galeri Rüyasında gördü annesinin mezarına akıl almaz bir cihaz koydu Galeriye Gözat