BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan cenazedeki saldırıya ilişkin çok kritik açıklama!

ANKARA'daki şehit cenazesinde saldırıya uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin yaptığı yeni açıklamada "Amacın CHP'yi sokağa dökmek olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Abone ol

Kemal Kılıçdaroğlu, "Planlı bir saldırıydı, güvenlik önlemi yetersizdi" ifadelerini kullandı.

"Evden kamujlaj giydirerek çıkartmak istediler kabul etmedim" Diyen Kılıçdaroğlu, "Amacın CHP'yi sokağa dökmek olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Bir milim geri adım atmayacağım"

-Sanıyorlar ki, CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geri adım atacak. Bir milim geri adım atmayacağım bir milim. Benim şehit cenazesine gitmemi istemiyorlar. Sonuna kadar katılacağım! O şehitler 82 milyonun şehididir.

"Ben bir Mehmetçik babasıyım"

-Bunların, şehide, namaza, inanca saygısı yoktur. Saldıranlara söylemek isterim. Ben bir Mehmetçik babasıyım aynı zamanda. Onlar gibi değilim, onlar gibi olmadım ben. Biz hiçbir zaman şehitler arasında bir ayrımcılık yapmadık. Bu ülkenin temellerinde, bu ülkenin harcında yüz binlerce şehidimizin acısı, kan, gözyaşı vardır. Siz hangi yüzle bir şehit cenazesini kıldırtmıyorsunuz?

"Saldırıya uğradım diye hiç üzülmedim"

-Ben saldırıya uğradım diye hiç üzülmedim. Hakkı, hukuku ve adaleti savunanlar tarihin her döneminde saldırıya uğramışlardır. Ama biz, ne olursa olsun, feriştahları da gelse hakkı, hukuku ve adaleti sonuna kadar savunacağız. Ben bu ülkenin insanlarına güveniyorum. Bu ülkenin insanlarının hoş görüsüne, ferasetine güveniyorum. Bu ülkede her evde, huzurun bereketin olmasını istiyorum.