BIST 9.511
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.492,84
HABER /  POLİTİKA

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bomba Davutoğlu ve Babacan talimatı

Dünyada ABD ve İran arasındaki gerilim konuşulurken Türkiye'de de ilginç gelişmeler yaşanıyor. CHP'den Millet İttifakı'na katılacakları konuşulan Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'la ilgili bir adım geldi. CHP Lideri, ileride kurulacak ittifak için Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ın eleştirilmemesini istedi.

Abone ol

AK Parti'den istifa eden Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi'ni kurdu. AK Parti ile yollarını ayıran diğer bir isim Ali Babacan da önümüzdeki günlerde yeni partisini duyurmaya hazırlanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan süreçte partililere talimat verdi ve Babacan ile Davutoğlu'nun eleştirilmemesini istedi.

Önümüzdeki seçimlerde Babacan ve Davutoğlu ile ittifak kurmaya sıcak bakan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ittifaka ne kadar oy kazandırabileceğine dair araştırma talimatları verdiği öğrenildi.

CHP Sözcüsü: ittifak için her türlü fedakarlığı yaparız.

Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesi, basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a soruldu. Öztrak, soruya "Türkiye'yi bu duruma getiren belli. Şu anda, çok geniş anlayış birliği ortaya çıkmış vaziyette. Yeni kurulan partilerin yaptığı açıklamalara baktığımız zaman onların da bu noktada olduğunu görüyoruz. Ülkenin bu kadar sorunu varken, ortaya çıkacak ittifakı yadsımak mümkün değil. Biz de CHP olarak bu ittifakın gerçekleşmesi için her türlü fedakarlığı yaparız." ifadeleriyle yanıt verdi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kanal İstanbul güzergahında arsası olanlar yaşadı fiyatlar resmen uçtu
Foto Galeri Kanal İstanbul güzergahında arsası olanlar yaşadı fiyatlar resmen uçtu Galeriye Gözat