BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.382,40
HABER /  POLİTİKA

Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse montajcılara inanmasın

Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında 14 Mayıs seçimleriyle ilgili açıklamalar yaptı. Muharrem İnce ile ilgili iddiaların sorulması üzerine sert bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu "Kimse montajcılara inanmasın. Bu ahlaksızlıktır. Montajcılar iftiralar atarlar, Türkiye'nin buradan çıkması lazım ve kesinlikle çıkaracağız. Ahlaksız yapıları açığa çıkaracağız" dedi.

Abone ol

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, TELE 1'deki canlı yayında seçime ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Türkiye ikiye bölünmüş vaziyette. Bir tarafta kadın erkek eşitliğini savunanlar, diğer tarafta kadını değersiz görenler var. Bir tarafta demokrasi isteyenler, diğer tarafta demokrasi isteyenler. Hayatın her alanında farklılaşmayı görebiliriz. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir tablo yok. Biz dilimizin döndüğü kadar anlatmaya çalışıyoruz. Yoksulluğun buradan kaynaklandığını anlatıyoruz. Türkiye'nin yalnızlaştığını anlatıyoruz. Düne kadar hakaret ettiklerini kişinin ayağına gittiğini görüyoruz. Bunlara tanık oluyoruz. Bütün bunlardan çıkışın yolu sandık olacak. Her vatandaşımın pazar günü gidip oy kullanmasını ve sayımını izlemesini istiyoruz"

"Gençler umduğumuzdan daha fazla siyasetin içinde. Baskıcı bir yönetim istemiyorlar. 5 milyon 300 bin genç gidip oy kullanacak. Bu çok önemli. Mutfaktaki yangını da en çok hisseden kadınlar. Gençler ve kadınlar iktidarı yolcu edecekler."

"Toplum buna inanmıyor, matbaaya parayı verip bastırıyorlar"

(Kendi isimleri kullanılarak dağıtılan sahte afişler ve pankartlar hakkında) "Seçmen tahriklere kapılmıyor. El broşürleri dağıtılıyor. Sormak lazım bunlarda Allah inancı var mı, ahlak denilen bir şey var mı? Ama toplum artık buna inanmıyor.Matbaaya veriyorlar parayı bastırıyorlar."

"Kimse montajcılara inanmasın, bu ahlaksızlıktır"

"Kimse montajcılara inanmasın. Bu ahlaksızlıktır. Bu ahlaksızlıklarla mücadele etmek her vatanseverin görevidir. Montajcılar çıkarlar iftiralar atarlar, Türkiye'nin buradan çıkması lazım ve kesinlikle çıkaracağız. Ahlaksız yapıları açığa çıkaracağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu gücü vardır ama bu güç şu anda bastırılıyor. Dijital ortama iz bıraktığınız zaman bunların kimler tarafından yapıldığını saptamanız kolaydır"

"YSK açıklamazsa sonuçları biz açıklayacağız"

"YSK açıklamazsa sonuçları biz açıklayacağız. Bizim tarihimizde ilk kez bir buçuk yıldır seçim güvenliği için çalışıyoruz. Bütün ayrıntılar hesaplandı. Eğitimler verildi. Altyapılar oluşturuldu. Denemeler de yapıldı. Dün de deneme yapıldı. Diğer partiler de yapıyor. Bayram ahvası içinde sandığa gideceğiz. Büyük bir eğlence içinde gidin. Komşularınızı, yakınlarınızı alın. Geçmiş dönemde AK Parti’ye, MHP’ye oy vermiş olanları da ikna edin. Dijital altyapının güvenliğini aldık. YSK, AA yayınlamasa da, seçim sonucu dursa da biz hepsini tek yayınlayacağız"

"Çatışma ortamı yaratmak isteyebilirler"

AK Partili bazı unsurlar, ya da AK Parti’nin tahrik ettiği bazı unsurlar sokağa çıkıp ateş edebilirler. Bir çatışma ortamı yaratmak isteyebilirler. Kast ettiğim buydu. Yoksa herkes sonucu takip edecek.