BIST 10.006
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.440,04
HABER /  POLİTİKA

Kemal Kılıçdaroğlu devşirme Kürt!

CHP'li Kılıçdaroğlu'nun af önerisinde U dönüşü yapması BDP'yi kızdırdı. Batman milletvekili Yıldız'ın eleştirisi sert oldu.

Abone ol

BDP Grup Başkanvekili ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız, af konusundaki sözleri tartışma yaratan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu için 'devşirme Kürtler' ifadesini kullandı.

Radikal gazetesinde Arif Arslan'ın haberine göre, partisinin Batman il kongresinde konuşan Bengi Yıldız, siyasetçilerin Güneydoğu’ya daha çok gelmeye başladığına dikkati çekerek şunları söyledi:

"Önce Osmanlı şimdi de AKP"

“Osmanlı döneminde devşirme dediğimiz, Hıristiyan çocukları daha 10 yaşında ailelerinden, babalarından koparılıyordu, okullara getiriliyor, Osmanlı devrimine bağlı insanlar yetiştiriliyordu. Onlar geçmişi olmadığı için, kültürleri olmadığı için, devlete, padişaha bağlı olmaktan başka hiçbir şey düşünmüyorlardı. Şimdi de AKP çizgisindeki ideolojiden Kürtlerden devşirme politikacı yetişiyor. AKP’deki bölge milletvekillerinin önemli bir kısmı, Sayın Kılıçdaroğlu’nun kendisi, devşirme Kürtlerdir.”

"Devşirme Kürt"

Yıldız, Kılıçdaroğlu’nun Batman gezisini eleştirirken “Sayın Kılıçdaroğlu Batman’a geliyor, Parlamento’da çıtları çıkmıyor. Batman’a geldiğinde aftan yana olduğunu, belediye başkanlarının tutuklanmasından rahatsız olduğunu söylüyor. Ama yolun üzerindeki Diyarbakır Cezaevi’ne gidemiyor. İşte bunlar devşirme Kürtlerdir” dedi.