BIST 10.004
DOLAR 32,34
EURO 34,75
ALTIN 2.431,13
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğretmenler miting yapacak

Ataması yapılmayan ve sözleşmeli öğretmenler "Büyük Ankara Yürüyüşü ve Mitingi”n de hakkını arayacak.

Abone ol

Ataması yapılmayan ve sözleşmeli öğretmenlerin katılacağı mitingde kadrolu öğretmenlik dışındaki istihdama son verilmesi, ataması yapılmayan öğretmenlerin atanması ve özlük haklarının düzenlenmesi talep edilecek.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Türk Eğitim-Sen’in öncülüğünde yarın düzenlenecek “Haklarımız ve Geleceğimiz İçin Büyük Ankara Yürüyüşü ve Mitingi”ne ataması yapılmayan ve sözleşmeli statüde çalışan öğretmenler, akademisyenler ve eğitim emekçileri katılacak. Eğitim emekçileri kadrolu öğretmenlik dışındaki istihdama son verilmesini, ataması yapılmayan öğretmenlerin atanmasını ve eğitim çalışanlarının özlük haklarının düzenlenmesini talep edecek.

81 İLDEN 250 OTOBÜS KALKACAK

Türk Eğitim-Sen tarafından yarın düzenlenecek mitinge Türkiye’nin dört bir yanından başta ataması yapılmayan ve sözleşmeli statüde çalışan öğretmenler olmak üzere büyük bir katılımın gerçekleşmesi bekleniyor. 81 ilden toplam 250 otobüsle başkente gelmesi planlanan eğitim emekçileri yarın sabah 10.00’dan itibaren Hipodrom’da toplanmaya başlayacak.

Katılımcılar Hipodrom’dan Sıhhiye’ye kortej halinde yürüyecekler. Saat 12.00’de ise Abdi İpekçe Parkı’nda miting başlayacak.

Türk Eğitim-Sen “Haklarımız ve Geleceğimiz İçin Büyük Ankara Yürüyüşü ve Mitingi” adı altında gerçekleştirilecek eylemi, sürekli oyalanan sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmemesini protesto etmek ve sözleşmeli öğretmenlere verilen sözleri anımsatmak, kadrolu öğretmenlik dışında öğretmen istihdamına son verilmesi için düzenleyecek.

Atamaları yapılmayan 320 bin öğretmenin durumunun da vurgulanacağı mitingde; akademisyenler ile Milli Eğitim Bakanlığı ve YURT-KUR çalışanlarının özlük, ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi de talep edilecek.

"BAKANLIK ÖĞRETMENLERİ OYALIYOR"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sözleşmeliler başta olmak üzere öğretmenlerin sorunlarına değinmek amacıyla miting düzenleyeceklerini belirtti. Bugüne kadar sözleşmeli öğretmenlere verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade eden Koncuk, şunları kaydetti: “Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmenleri sürekli oyalamaktadır. Son olarak Bakan Nimet Çubukçu, 70 bin civarındaki öğretmenin kadroya geçirilmesi için taslağın Maliye Bakanlığı’na gönderildiğini söyleyerek yine sözleşmeli öğretmenlerin ağzına bir parmak bal çalmıştır. Bundan aylar önce de sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasına ilişkin çalışma yapıldığını söyleyen Çubukçu’nun açıklamaları nedense bir türlü hayata geçirilmemektedir. Çubukçu’nun inandırıcı olması için sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasıyla ilgili çalışma takvimi derhal ilan edilmelidir. Bakan Çubukçu’nun bu açıklamayı Türk Eğitim-Sen’in 13 Mart mitingini baltalamaya yönelik yaptığı çok açıktır.”