BIST 9.968
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.426,10
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İSMEK sergileri hız kesmiyor

İSMEK, düzenlediği sergilere içerisinde 2009- 2010 eğitim döneminde de hız kesmeden devam ediyor

Abone ol

Osmanlı Sultanları’nın Kaftanları konulu İSMEK Özel Koleksiyonu, Airport Outlet Center’de düzenlenen bir sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. İSMEK usta öğretici ve kursiyerleri tarafından aslına sadık kalınarak üretilen kaftanlardan oluşan sergi 14 Mart Pazar gününe kadar ziyarete açık kalacak.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel etkinliklerin düzenlendiği bugünlerde İSMEK ve Airport Outlet Center “Osmanlı Sultanları’nın Kaftanları” konulu sergide yer alan ürünler, İSMEK usta öğretici ve kursiyerleri tarafından uzun süren bir çalışma sonucu üretildi. 18. ve 19. yüzyılda Osmanlı saraylarında padişah eşleri tarafından giyilen kıyafet ve kaftanlar, döneme ait renk, model ve işleme tekniklerine sadık kalınarak hazırlandı. Kolon ve ipek kadife, ipek şantuk, ipek tafta, düşeş saten gibi kumaşların kullanıldığı kaftanlar altın ve gümüş sim iplerle işlendi. 5 – 14 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilecek sergide kaftanların yanı sıra Osmanlı Saray kadınları tarafından kullanılan şemsiye, eldiven, kalpak, fes ve takılar da yer alıyor.

HİSTORİA AVM’DE İSMEK SERGİSİ

İSMEK tarafından “2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul” konulu branş yarışmalarında ödül alan eserler, 8 – 14 Mart 2010 tarihleri arasında Historia AVM'de sergileniyor. Sergide 10 branşta birbirinden değerli eserler yer alıyor.

Minyatür, hat, tezhip, rölyef, ebru, çini, makine nakışı, kırkyama, resim ve fotoğraf branşlarında eserlerin bulunduğu sergi, Historia AVM’de 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

İSMEK “KADIN EMEĞİNE SAYGI” SERGİSİNDE

İSMEK, Pendik Belediyesi, Pendik Halk Eğitim Merkezi ve KİŞGEM kursiyerlerinin el sanatı eserleri "Kadın Emeğine Saygı" sergisinde sanatseverlerle buluşuyor. İSMEK Pendik kurs merkezlerinde eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleriyle katıldığı sergi, Pendik Gösteri Merkezi’nde 14 Mart Pazar gününe kadar ziyarete açık kalacak.

Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen sergide İSMEK kursiyerlerinin resim, filografi, ahşap boyama, mefruşat, tel kırma, kurdele nakışı, el nakışı ve kumaş boyama branşlarında ürettikleri eserler yer alıyor. 8 Mart’ta Pendik gösteri merkezinde açılan sergi 10.00 – 18.00 saatleri arasında gezilebiliyor.