BIST 9.947
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.430,15
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den Kısa Film Yarışması

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı, sinemaya ilgi duyan herkese kaçırılmayacak fırsat sunuyor.

Abone ol

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı “Büyüyen ve Gelişen Türkiye” konulu yarı amatör kısa film yarışması düzenledi. Katılımcılar, büyüyen ve gelişen Türkiye’yi anlatan kısa filmleriyle politika, sanat, eğitim ve medya dünyasının seçkin isimlerinden oluşan jüri nezdinde yarışacaklar.

Jüri Koltuğunda Kimler Oturacak?

Yarışmanın jüri üyeleri; AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanı Hüseyin Çelik, Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Fatih Şahin, Belgesel Yapımcısı Coşkun Aral, Gazeteci Nedim Hazar, Ali Murat Güven, Alin Taşcıyan ve Akademisyen Naci Bostancı’nın yanı sıra Yönetmen Osman Sınav ve Türk Sineması Sanatçıları Hülya Avşar ve Ali Sürmeli’den oluşuyor.

21 Farklı Konu Başlığı Olacak!

“Kısa Film Yarışması”; eğitim, sağlık, ulaşım, dış politika, ekonomi, Avrupa Birliği, tarım, turizm, insan hakları ve demokrasi, kadın ve aile, sosyal yardım, özürlüler, adalet, çevre ve orman, enerji, TRT, toplu konut, Köydes ve Beldes, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA), vakıflar ve genel olmak üzere 21 konu başlığı altında toplanacak.

6 Film Ödül Alacak, Toplam 140.000 TL Dağıtılacak!

“Kısa Film Yarışması”ndaki jüri üyeleri, yarışmaya başvuran filmleri izleyerek yapacakları değerlendirme sonucunda kısa liste oluşturacaklar. Kısa liste içindeki filmler arasında yapılacak ikinci değerlendirmenin sonucunda ise, dereceye giren altı film ödüllendirilecek. 1. olan filme 50.000 TL, 2. olan filme 35.000 TL, 3. olan filme 25.000 TL’lik para ödülü verilecek. Yarışma sonucunda belirlenecek üç film ise 10.000 TL’lik mansiyon alacak.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan “Kısa Film Yarışması”, yapımcıları ve sinema severleri bir araya getirerek gelişen ve büyüyen Türkiye’yi gözler önüne sermeyi hedefliyor. Yarışma kapsamında hazırlanacak filmlerle Türkiye’nin yaşadığı değişim anlatılarak sinema severlerin bakış açısıyla büyüme ve gelişimi dile getirilecek.

Nasıl Başvurulacak?

Katılımcılar eksiksiz doldurulmuş başvuru formunu ve hazırladıkları filmin DVD formatında kaydedilmiş üç kopyasını 5 Mayıs Çarşamba günü mesai bitimine kadar AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı Ankara’ya gönderecekler. “Kısa Film Yarışması” herkese açık olacak ve kazanan yarışmacılar, filmlerin son teslim tarihinden 15 gün sonra www.kisafilmyarismasi.com ve www.akparti.org.tr sitelerinden duyurulacak.

Detay Bilgi İçin …

“Kısa Film Yarışması”na ilişkin şartname ve detaylı bilgi www.kisafilmyarismasi.com  adresinden öğrenilebilir.

Daha fazla bilgi için:

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı

Funda Bilgiç

Tel: 0312 204 50 00

e-mail: tanitimmedya@kisafilmyarismasi.com